Kozmik tıp!

Odatv davasının sanığı olan MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili sır perdesi hala aralanamadı. Adli Tıp Kurumu, şüpheli sonun üzerinden 2.5 ay geçmesine rağmen bir rapor çıkarmadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2012 Güncelleme 01 Şubat 2012, 01:39
Kozmik tıp!

İÇİNDEKİLER

Adı kamuoyuna Odatv davasıyla yansıdı! Devletin gizli belgelerini sızdırmakla suçlandı. 22 Kasım 2011'de mahkemeye çıkıp konuşacaktı. Ancak duruşmaya 10 gün kala Silivri Cezaevi'ndeki koğuşunda hayatını kaybetti. Sırlarla dolu bir şekilde ölen o isim, MİT Dış Operasyonlar Daire Başkan Yardımcısı Kaşif Kozinoğlu'ydu. Ailesi ölümü şüpheli bulunca savcılık soruşturma başlattı.
Ünlü MİT'çinin ölümü sonrasında koğuşunda bulunan mektup da savcının dosyasına girdi.
Soruşturmanın en önemli aşamalarından biri ise İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemeydi.
Kozinoğlu'nun kesin ölüm nedeninin bulunması için vücudundan alınan numuneler İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildi.

İLAÇ VE ZEHİR ARAŞTIRILIYORDU
Bu kapsamda Kozinoğlu'nun kan, idrar, göz sıvısı gibi vücut sıvılarında ilaç veya zehirli madde olup olmadığı araştırılacaktı. Ancak aradan geçen 2.5 ay geçmesine rağmen Adli Tıp'tan hala bir rapor çıkmadı. Kamuoyunun yakından takip ettiği ölümle ilgili raporun çıkmaması, akıllarda soru işareti bıraktı. Bu arada Adli Tıp Kurumu'ndaki gecikme sürerken, TAKVİM'in 24 Kasım 2011 tarihli haberi gündeme bomba gibi düşmüştü.

TAKVİM'in Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi'ndeki hırsızlıkla ilgili haberi, dikkatleri bir anda Kozinoğlu'na çevirmişti. Zira aynı daire, Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili araştırmaların yapıldığı birimdi. Söz konusu hırsızlık olayını gerçekleştiren bol sabıkalı cezaevi firarisi İstanbul'da yakalandı. Ancak Kozinoğlu'yla ilgili raporun tamamlanmaması, var olan şüphelere şüphe kattı!