Şok itiraf!

Sincar aşiretinden Zeki Sincar, hapisten izinli çıkıp TAKVİM'e konuştu: Aşiret ağamız Cemal Sincar, daha önce MİT için çalıştı. Gazeteci Sami Başaran'ı da ünlü bir sanatçının tahrikiyle vurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2011 Güncelleme 11 Kasım 2011, 01:44
Şok itiraf!

İÇİNDEKİLER

Cinayete azmettirmek ve çeşitli yaralama suçlarından cezaevinde yatan Sincar aşiretinden Zeki Sincar, babasının rahatsızlığı nedeni ile hapisten izinli çıktıktan sonra TAKVİM Gazetesi'ne konuştu. Halen Maltepe Yarı Açık Cezaevi'nde cezasını çeken Sincar, "Artık gazeteci katili olarak anılmak istemiyoruz" dedi. İşte Zeki Sincar'ın müthiş açıklamaları:

ELÇİLİĞİ KORUDULAR
* Yıllar önce Beyrut karışıktı. Aşiret reisimiz olan amcam Cemal Sincar, Beyrut'taydı. Olay çıkartanlar büyükelçiliği basmak istemişti. O dönemin MİT görevlisi Mehmet Eymür'ün ricası üzerine, amcam ve adamları sabaha kadar, zaman zaman çatışarak büyükelçiliğin basılmasını engellediler.

* Amcam Cemal Sincar, gazeteci Sami Başaran ile Ahmet Altınkaya'yı vurunca topluma mahçup olduk. Ama oradaki basit bir tartışmayı körükleyen bir sanatçı vardı. Bu sanatçı, "Cemal Ağa bunlar nasıl sana böyle konuşur?" diyerek amcamı tahrik etti. Biz acı çekerken o sanatçı yatlara ve uçaklara biniyordu.

* Yıllar önce Kağıthane Emniyet Müdürü Ayhan Tokcan ile adı Susurluk'da geçen Ali Fevzi Bir, manken Melek Yargıcı için kavga etti. Tokcan da, Kanat çetesi üyelerine polis elbisesi giydirip Bir'i, Yargıcı'nın evinin önünden kaçırttı. Ali Fevzi Bir, onları polis sanıyordu. Ancak gerçeği öğrenince ortalık karıştı. Susurluk çetesi ile Kanat Çetesi arasında çıkacak büyük bir olayı, Sincar Aşireti olarak biz engelledik.

TATLISES'E VETO
Bayrampaşa Cezaevi'nde konser olacaktı. Bunu orada yatan Murat ve Davut Sincar ile Kürşat Yılmaz organize ediyordu. Fakat dönemin savcısı Nihat Özdemir kendisi düzenliyormuş gibi lanse ederek milletvekilliğine oynuyordu. Üstelik her türlü yasa dışı olaya göz yumuyordu. Karşı çıkan Murat Sincar'ı da il dışına gönderdi. Biz de bu yüzden İbrahim Tatlıses'den sahneye çıkmamasını rica ettik. Tatlıses sahneye çıktı. Ancak tek bir şarkı söylemeden özür dileyerek sahneden indi.


Mevlüt YÜKSEL