Van daha da soğuyacak

Van'da büyük can kaybına ve yıkıma sebep olan 7.2'lik depremin yaraları sarılmaya devam ederken soğuk ve yağışlı hava yarın da bölgede etkili olacak. Battaniye ve çadır sıkıntısının sık sık dile getirildiği bölgede kar yağışı da görülecek.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2011, 20:34
Van daha da soğuyacak

İÇİNDEKİLER

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, bölgede yarın yağışın etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. Yağışların gündüz saatlerinde yağmur, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur, yükseklerde ise kar şeklinde olması bekleniyor. Sıcaklığın bölge genelinde 2-4 derece azalacağı, günün en yüksek hava sıcaklığının 6 - 9, gece eksi 2 ila 2 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

Cuma günü bölgede yağışın etkisini azaltarak devam edeceği, gündüz saatlerinde genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur, yükseklerinde ise kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Cumartesi günü ise bölgede sabah ve öğle saatlerinde hafifleyerek devam eden yağışın akşam saatlerinden itibaren bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor.