PKK 4 öğretmen ve 1 korucu kaçırdı

Giriş Tarihi 27 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 27 Eylül 2011, 23:33
PKK 4 öğretmen ve 1 korucu kaçırdı

İÇİNDEKİLER

Elazığ Valiliği; Arıcak ilçesine bağlı Yoğunbilek köyünde görev yapan öğretmenleri taşıyan servis minibüsünü durduran teröristlerin, 4 erkek öğretmeni kaçırdığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, saat 17.10 sıralarında silahlı 4 terörist, Yoğunbilek Köyü İlköğretim Okulu'ndan çıkan öğretmenleri, servis minibüsüne bindikleri sırada durdurdu. 8 öğretmen ile servisin şoförünü tutsak alan teröristler, köyün çıkışında, şoför ile 4 kadın öğretmeni serbest bıraktı. Teröristler, 4 erkek öğretmeni ise beraberlerinde götürdü.

Köyün çıkışında serbest bırakılanların; servis şoförü Ali Eren ile öğretmenler Ayşe Harktı, Özge Akman, Hatice Oğuz ve Sevilay Yılmaz oldukları açıklandı. Kaçırılan erkek öğretmenlerin Abdullah Karan, İsa Sarıkaya, Göçen Yıldız ve İsmail Yücel olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR'DA DA 1 ÖĞRETMEN KAÇIRILDI


Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde bir öğretmenin terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ''Terör örgütü PKK mensupları 26 Eylül 2011 saat 23.50 sıralarında Hazro ilçesi Çitlibahçe Köyü İlköğretim Okulu lojmanında bulunan okul öğretmeni Ahmet Ürün'ü dışarıya çıkarmışlar. Daha sonra köyden uzaklaşmışlar ve söz konusu köy öğretmeninden bir daha haber alınamamıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir'' denildi.

1 DE KORUCU KAÇIRILDI
Tunceli'de yol kesen bir grup terörist, bir korucuyu kaçırdı.
Alınan bilgiye göre, saat 18.30 sıralarında Tunceli-Erzincan Karayolu'na inen bir grup terörist, yolu trafiğe kapatarak gelen araçları durdurdu. Teröristler, araçtan indirdikleri Pülümür ilçesinde görevli geçici köy korucusu İsmail Gürbüz'ü yanlarına alarak kaçtı.

İHA