42 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi

Giriş Tarihi 27 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 27 Eylül 2011, 23:40
42 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi

İÇİNDEKİLER

Bağcılar'da akşam yemeğinde yedikleri yemekten zehirlenen 42 ana sınıf öğrencisi mide bulantısı ve kusma şikyetiyle çevredeki hastanelere kaldırıldı. Çocukların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Çınar Mahallesi Osmangazi Caddesi üzerinde bulunan Şükrü Savaşeri İlköğretim Okulu'nda okuyan yaklaşık 80 ana sınıf öğrencisi menüde tavuk ve yoğurt bulunan akşam yemeğine katıldı. Yemeği yedikten sonra mide bulantısı baş gösteren ve kusan çocuklar Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevredeki özel hastanelere kaldırıldı.

Hastanelerin acil servislerinde tedavi altına alınan çocuklara sağlık ekipleri tarafından serum verildi. Müşahede altına alınan çocukların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Aileler, çocukların yedikleri tavuk sebebiyle zehirlendiğini öne sürdü.

Zehirlenerek hastaneye kaldırılan çocukların aileleri okul yönetimine tepki gösterdi. Yöneticileri ilgisizlikle suçlayan velilerden Kadir Köse, çocukların birçok kez kustuğunu ve büyük tehlike atlattığını söyledi. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Köse, "Ben demir ustasıyım. Okul için demir kapı yapıyordum. Ancak, tepki olarak o kapıyı okula teslim etmeyeceğim." diye konuştu.