MiT'te 6 gizli saat

ABD istihbaratının başındaki isim olan James Clapper, Ankara'ya gelir gelmez MİT'in binasına gitti ve 6 saat süren 'gizli' bir toplantıya katıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2011 Güncelleme 22 Eylül 2011, 00:00
MiT’te 6 gizli saat

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Barack Obama'nın 1 yıl önce Ulusal İstihbarat Teşkilatı'nın (DNI) başına getirdiği James Clapper'in, sürpriz ziyaretinin ipuçları ortaya çıktı. 3 günlük programı sır gibi saklanan James Clapper'in, Ankara'ya gelir gelmez MİT'in Yenimahalle tesislerine giriş yaptığı ve orada 6 saat süren tam anlamıyla "çok gizli" bir toplantıya katıldığı öğrenildi. MİT'in konuğu olan Clapper'ın, Genelkurmay ve Dışişleri ile görüşmeleri de gizli tutuldu. Clapper'in gündemindeki en önemli konu ise küresel terörizme karşı işbirliği konusuydu. Gizli toplantılarda, Kuzey Irak'ta yürütülen istihbarat paylaşımı da önemli bir ayrıntıyı oluşturdu.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ
Toplantılarda ayrıca, PKK'nın Avrupa'daki finans kaynaklarının önlenmesi ve Afganistan'dan başlayarak Türkiye hattında PKK üzerinden gerçekleşen uyuşturucu kaçakçılığı masaya yatırıldı. Clapper'in Türkiye seyahatinin, Başbakan Erdoğan'ın ABD'de bulunduğu günlere rastlaması dikkat çekici bir nokta olarak değerlendirildi. Erdoğan, Obama ile görüşürken, Clapper'in Ankara'ya gelmesi, konuşulan konuların aynı olduğu yorumlarını güçlendirdi.

Şerife GÜZEL