Terör örgütü 5 kadını kurşuna dizdi

PKK, kendilerinden bir yıldır haber alınamayan 5 kadın teröristin jeneratör egzozundan çıkan gazdan zehirlenip öldüğünü açıkladı.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2011, 09:16
Terör örgütü 5 kadını kurşuna dizdi

İÇİNDEKİLER

Ancak gerçek, örgütten kaçan kadın teröristin, ölenlerin ailelerine ulaşmasıyla ortaya çıktı: Kamptan kaçmaya çalışan 5 kadın terörist infaz edilmişti

Terör örgütü PKK, bir yıldır kendilerinden haber alınamayan 5 kadın terörist için 'zehirlendiler' açıklaması yaptı. Ancak örgütten kaçan bir teröristin, 5 kadının ailelerine ulaşmasıyla infaz gerçeği ortaya çıktı. PKK'ya yakıninternetsiteleri, önceki gün, bir yıl önceDiyarbakırkırsalında ölen 5 kadın teröristin 'kazayla' öldüğünü açıkladı.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada ölen teröristlerin, 32 yaşındaki "Canda Gabar" kod isimli Hazine Şeker, 26 yaşındaki "Berçem Amed" kod isimli Miyaser Marangoz, 26 yaşındaki "Sema Amed" kod isimli Leyla Gündoğdu, 17 yaşındaki "Axîn Avaşîn" kod isimli Leyla İkincisoy, 18 yaşındaki "Tekoşin Suruç" kod isimli Şilan Uğur olduğu belirtildi. 5 kadın teröristin, kasım ayında kış üslenmesi yaptıkları kampta, jeneratörden çıkan egzoz gazı nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürüldü. Yaklaşık bir yıl önce yaşanan olayın, araştırılmasının zaman alması ve teröristlerin içinde bulunduğu kısıtlı koşullar nedeniyle geç duyurulduğu belirtildi. Ayrıca söz konusu 5 kadın teröristin kendileri için büyük bir kayıp olduğu vurgulandı.

MAĞARADA İŞKENCE

Ancak açıklamanın gerçek nedenine Sabah ulaştı. Alınan bilgiye göre, söz konusu 5 kadın terörist, geçen yıl örgütten kaçmaya karar verdi. Bulundukları kampından kaçmaya çalışan teröristler yakalandı. Arkadaşları tarafından elleri ve ayakları bağlanan teröristler örgütün konsey üyesi olan "Averaş" kod adlı Mustafa Karasu'nun sorumlu olduğu Zergele kampına götürülerek bir mağaraya kapatıldı. 5 kadın teröriste günlerce işkence yapıldı. Sözde mahkemede yargılanarak infaz kararı verilen 5 kadın terörist öldürüldü. Geçen yıl yaşanan bu olayın üstü kapatıldı, aileleri de dahil kimseye bilgi verilmedi.

AİLELERİ İNFAZI ÖĞRENDİ

Ancak infazlara şahit olanİranuyruklu "Jiyan" kod adlı kadın terörist geçen hafta örgütten kaçtı. "Jiyan", 5 kadının aileleriyle temasa geçerek, çocuklarının öldürüldüğünü söyledi. Bunun üzerine aileler, konuyu araştırmaya başladı. Bu gelişme de güvenlik güçlerinin teknik takibinde ortaya çıkarıldı. Ailelerin çocuklarını araştırdığını öğrenen örgüt yönetimi de panikle çözüm arayışına girdi. Toplu infazın üzerini örtebilmek için söz konusu 5 teröristin "zehirlenme" kılıfıyla öldüğünü duyurdu.