İkinci dava 22 Eylül'de

İkinci ''Ergenekon'' davasının bir sonraki duruşması 22 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2011, 18:38
İkinci dava 22 Eylül’de

İÇİNDEKİLER

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çapraz sorgusuna devam edilen tutuksuz sanık özel harekat polisi Fahri Süslü, amiri olduğunu söylediği tutuksuz yargılanan Servet Kaynak'ın ''dış görev'' sözünden, kendisinin ''Güneydoğu ve Kuzey Irak'ta terörle mücadele görevini'' anladığını söyledi.
Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun ''Görev tanımınızda yurtdışında operasyonel göreviniz yok'' anımsatması üzerine Süslü, ''Konsolosluklarda koruma görevimiz var. 'Dış görev' deyince ben de konsoloslukta koruma görevi olduğunu düşündüm'' dedi.

Süslü'nün çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşma 22 Eylül Perşembe gününe ertelendi.

İSMAİL YILDIZ ''SANRI'' HASTASI
Öte yandan, birinci ''Ergenekon'' davasında tutuklu yargılanan Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) Başkanı İsmail Yıldız'ın yarın Adli Tıp Kurumunda muayene edileceği belirtildi.

Mahkeme tarafından ruh sağlığı konusunda rapor hazırlanması için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilen Yıldız, yaklaşık 2 ay kadar burada kaldı. Hastane tarafından düzenlenen raporda Yıldız'a ''sanrı'' hastalığı teşhisi konulduğu kaydedildi.

Mahkeme heyeti, bu raporun ardından Yıldız'ın Adli Tıp Kurumuna sevkine karar vermişti. Adli Tıp Kurumunun Yıldız'a yarın için randevu verdiği öğrenildi.

Hızlı kilo kaybettiği gözlenen Yıldız, duruşmada kağıt peçeteyi kıvırıp telefon gibi kullanarak sanki özel görüşmeler yapıyormuşcasına notlar alırken, kendisinin ''dünyanın en büyük, en gizli ve en önemli istihbarat örgütü TULE'nin başkanı'' olduğunu iddia etmişti.