Kayıt dışı hainlik

Kahramanmaraş saldırısının ayrıntıları yürekleri yaktı. Hain pusunun düzenlendiği halı sahadaki kameraların 2 gün önce bozulduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2011 Güncelleme 15 Eylül 2011, 01:13
Kayıt dışı hainlik

İÇİNDEKİLER

Türkiye önceki akşam Kahramanmaraş'tan gelen acı haberle sarsıldı. Şehadetin adresi ise Pazarcık ilçesindeki polis noktasıydı. Polis memurları Yavuz Bayal (26) ve Hacı Kalkan (27), icralık bir arabayı bağlamak için Gölbaşı Karayolu mevkiine gitti. İşlerini bitiren iki polis memuru, ardından da aynı yerdeki halı sahanın etrafında bir süre bekledi. İşte hain saldırı da bu sırada meydana geldi. Mısır tarlasından yola sızan teröristler, polislerimizin aracına saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada Bayal şehit olurken can dostu Kalkan ağır yaralandı.

KADER ORTAĞIYDILAR
Çatışma sürerken polis memurları telsizin mandalına basıp "İvedilikle yardım bekliyoruz" anonsunu yaptı. Ancak bu anonstan sonra Bayal ve Kalkan'la olan iletişim kesildi. Özel Harekat Timler'i geniş çaplı operasyon başlatırken ortaya ilginç bir detay çıktı. Saldırı anını an be an kaydedecek ve hainleri belirleyecek halı saha kamerasının 2 önce bozulduğu tespit edildi... Ayrıca teröristlerin kirli sakal ve kamuflajla saldırıyı düzenlediği öğrenildi. Kahramanmaraş'taki kanlı pusu, kader ortaklarını da ayırdı. Zira şehit Yavuz Bayal ve Hacı Kalkan çocukluk arkadaşıydı. İkisi de Aksaray'da komşu mahallelerde büyümüştü. İkisi de Samsun Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olmuştu. İkisi de 5 yıl boyunca İstanbul'da görev yapmıştı.

HENÜZ 1 YILLIK EVLİYDİ
Henüz 25 yaşındaydı Yavuz Bayal... Gönül verdiği mesleğinde, gönlünün sultanını da bulmuştu. Yavuz ve Tuba, geçen yıl bir ömür boyu mutluluk için "evet" demişti. Ve Bayal çifti, hayatlarının imzasını atıp yeni görev yerleri olan Kahramanmaraş'a gitmişti. Ancak kanlı terör örgütü, Yavuz ve Tuba'nın aşkını da yarım bıraktı. Bayal, mesai çıkışı son kez eşiyle selamlaştı. İşine uğurladığı eşinin şehadet haberini alan Tuba Bayal ise gözyaşlarına hakim olamadı. Meslektaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Tuba Bayal, ''Ne olur bir kere göreyim. Sadece yanında oturacağım ne olur izin verin'' diye ağladı. Şehit Yavuz Bayal'ın naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketine gönderildi.

AYNI OKULDA OKUMUŞLARDI
Yavuz Bayal, en yakın arkadaşı olan Hacı Kalkan'ın omuzlarında şehit düştü. Candostunu kaybeden Kalkan, şimdi hayat savaşı veriyor.