Üsküdar- Sancaktepe arasına metro

İstanbul'a yeni bir metro hattı daha geliyor.Üsküdar- Sancaktepe arası 24 dakikaya inecek.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 14 Eylül 2011, 22:04
Üsküdar- Sancaktepe arasına metro

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasına ikinci metro inşaatı için ilk adımı atıyor. Firmaların projeleri tamamlanan metro inşaatının yapılması için dünya çapında ihaleye çıkıldı.

İhale ilanı Avrupa Birliği resmi sitesinde yayınlandı. İhaleye her ülkeden dalında uzman inşaat firmaları katılabilecek. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro hattı, yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda olacak. Ana hat tünelleri ve üzerinde delme ve aç-kapa tipinde toplam 16 adet istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre bağlantı tünelleri olacak.

İhale; bu hattın tüm inşaat ve elektromekanik işleri tek elden ve hızlı bir şekilde yürütülecek. İhaleden kısa bir süre sonra temel atılarak inşaat başlayacak. Üsküdar - Sancektepe metrosu, Kadıköy - Kartal metrosunun rekorunu da elinden alacak. Kadıköy - Kartal metrosu 45 ay gibi rekor bir sürede tamamlanıyor. Üsküdar metrosu ise 38 ay da tamamlanarak yeni bir rekora imza atılacak vatandaşların hizmetine sunulacak. Metro tamamlandıktan sonra Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe arasında seyahat 24 dakikaya inecek.

İSTASYONLAR

Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konut, Çekmeköy-Sancaktepe

Çekmeköy'den yolculuk süreleri ise şöyle olacak.

Üsküdar : 24 dk.
Kartal : 59 dk.
Yenikapı : 36 dk.
Taksim : 44 dk.
Hacıosman: 68 dk.
Havalimanı : 68 dk.
Olimpiyat Stadı: 78 dk.