Cennete uğurlama

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2011 Güncelleme 07 Eylül 2011, 00:00
Cennete uğurlama

İÇİNDEKİLER

Bir ömür boyu mutluluk için "evet" demişlerdi. Bir ömür boyu aşk için hep el ele vermişlerdi. Ama olmadı. 30 yıldır yürekleri yakan teröristler, Cem ile Dilay'ın aşkını da yarım bıraktı. Tunceli'deki halı sahaya düzenlenen kanlı saldırı, iki güzel yüreği hayattan aldı. Komiser Cem ve öğretmen eşi Dilay, kanlı pusu sonucu şehit düştü. İşte henüz 1 yıl önce evlenen o iki güzel yürek, vatan toprağına emanet bırakıldı.

Gözyaşı ve öfkenin ilk adresi ise Cem Kerman'ın memleketi Edirne'ydi. Şehit komiserin cenazesi önce babaevine getirildi. Ercan Kerman ile eşi Gülsen Kerman, kınalı kuzularına son kez baktı. ABD'den gelen ağabey Bilal Kerman'ın gözlerinden akan damlalar ise kardeşinin tabutunu ıslattı. Buradaki törende bir konuşma yapan baba Ercan Kerman, "Ben evladımı kaybettim ama esas kaybeden vatanımız. Cem'in devre arkadaşlarına sesleniyorum. En büyük göreviniz ölmemek. Halkımız bir dizide beğendiği kahraman öldüğü zaman oturup ağlıyor. Ama şehit cenazesine duyarsız" dedi. Şehit Komiser, Buçuktepe Mezarlığı'nda vatan toprağına emanet bırakılırken, eşi Dilay onunla buluşmak için Ankara'da sessizce bekliyordu.

FACEBOOK'TAKİ HÜZÜN
Binlerce Ankaralı Dilay öğretmeni uğurlamak için Kocatepe Camisi'ne aktı. Şehit öğretmenin annesi Havva Turan baygınlık geçirirken, babası Oğuz Turan da güçlükle ayakta durdu. Kardeşi Eray Turan da, tabuta sarılarak, ablasına gözyaşlarıyla veda etti. Kızılay gönüllüsü olan Dilay Turhan Kerman için Kızılay çalışanları Kocatepe Camii'nde lokum dağıttı. Dilay öğretmen, daha sonra alkışlar arasında Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu arada Cem Kerman ve Dilay Kerman için arkadaşlarının kurduğu facebook sayfasına duygu dolu yazılar kaleme alındı. Arkadaşları cennette buluşan Kerman çiftine şu sözlerle veda etti: "Allah, yengeyle sana cennetinde bir balayı hazırlamış be kardeşim, hem de gerçek bir ömür boyunca sürecek kadar uzun bir balayı. Hakkını helal et kardeşim, bizden yana helal olsun."