500 Kilo patlayıcı kulandılar

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 17 Ağustos 2011, 19:12
500 Kilo patlayıcı kulandılar

İÇİNDEKİLER

Hakkari Çukurca'da 12 asker ve korucunun şehit olduğu saldırıda 500 kilograma yakın plastik patlayıcı kullanıldığı öğrenildi. Öte yandan ilk belirlemelere göre bombalı saldırıları ateşlemek için 3 kilometrelik kablo kullanıldı.

500 KİLO PATLAYICI
Edinilen bilgiye göre, patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında dün sabah saat 09.00'da meydana geldi. Saldırıda 12 asker ve 1 korucu şehit oldu 7 asker de yaralandı. Olay yerinde yapılan ilk tespitlerin ardından saldırının şekli de netleşmeye başladı. Teröristlerin ayrı ayrı yaşanan 5 patlamada 500 kilograma yakın yoğunluğu artırılmış plastik patlayıcı kullandığı öğrenildi.

3 KİLOMETRE KABLO
Olay yerinde yapılan incelemelerde teröristler patlayıcıyı ateşlemek için 3 kilometre uzunluğunda kablo kullandı ve bunu bir aküye bağladı. Güvenlik kaynakları patlayıcı sisteminin birkaç gün içerisinde bölgeye yerleştirilmiş olduğunu değerlendiriyor. Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren grubun bölgede bir mağaraya saklandığı öğrenildi. Mağaraya saklanan terörist gruba yönelik takibin yapıldığı ve teröristlerin buradan güvenlik güçlerine yönelik roket atar silahlarla ateş açtığı bildirildi.