Evin altından mezar çıktı

Mersin'de bir ev inşaatı için yapılan temel kazısı sırasında 3 adet eski mezar bulundu. İş makineleri ile yapılan kazıda iskeletler zarar gördüğü için toplanan kemikler bir kutuya konularak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2011, 13:14
Evin altından mezar çıktı

İÇİNDEKİLER

Merkez Toroslar ilçesi Mevlana Mahallesi'nde Emin Işık adlı şahıs, 10 yıldır oturduğu eski evini yıkıp yerine yenisini yapmak için başlattığı temel kazısı sırasında insana ait kemik parçaları ile karşılaşınca çalışmaları durdurarak polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, bölgedeki vatandaşların yardımı ile başlattığı çalışmada, biri küçük bir çocuğa ait olduğu anlaşılan 3 adet eski mezar buldu.

Mezardan çıkarılan ve kemik özelliğini yitirmek üzere olduğu belirtilen iskelet parçaları incelenmek üzere bir kutuya konularak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyet yetkilileri, bulunan mezarların çok eski tarihlere ait olduğunu, bölgenin eski bir mezarlık olabileceğini söyledi. İnşaat sahibi Emin Işık ise evini yenilemek için başlattığı kazı çalışmasında kemik parçaları ile karşılaştıklarını anlatarak, "Bunun üzerine hemen çalışmayı durdurarak polise haber verdik. Bu bölgenin eski bir mezarlık olduğu söyleniyor. Bulunan kemik parçaları da çok eski tarihlere ait" dedi. Olayla ilgili incelemenin devam ettiği ifade edildi.