'Sağlam' denen binadan zor kurtuldular

Diyarbakır'da kalorifer kazanı patladığı halde sağlam raporu verilen bina dün çöktü. Binanın 3 gün önce boşaltılması büyük bir faciayı önledi

Giriş Tarihi 21 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 21 Nisan 2011, 10:14
’Sağlam’ denen binadan zor kurtuldular

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da, yanındaki binanın kalorifer kazanı patlayınca hasar gören ancak sağlam raporu verilen 7 katlı apartmanın bir bölümü dün çöktü. Binada oturan 150 kişinin 3 gün önce tahliye edilmesi faciayı önledi. Bağlar ilçesindeki Sento caddesinde bulunan 10 katlı Veysel Apartmanı'nda, 5 ay önce kalorifer kazanı patladı. Olayda 1 kişi ölürken 4 kişi de yaralandı.

Bu patlama, hemen yanındaki 7 katlı ve 28 daireli Tekin Apartmanı'nın da kolonlarından birinde büyük hasara neden oldu. Binanın duvarlarında da çatlaklar meydana geldi. İnceleme sonucu Tekin Apartmanı'na sağlam raporu verildi ancak 1993'te inşa edilen binadaki çatlaklar 3 gün önce büyümeye başladı. Bunun üzerine Bağlar Belediyesi binanın boşaltılması için karar aldı veapartmandaki 150 kişi tahliye edildi. Polis ve zabıta ekipleri de binanın etrafını bariyerlerle çevirdi. Binanın, bir köşesindeki balkonlar dün çöktü. Olay yerine sivil savunma, itfaiye ve belediye ekipleri sevkedildi. Güvenlik bariyerlerini genişleten belediye ve polis ekipleri, çöken apartmanın çevresindeki binaları da tahliye etmeye başladı.

'BARİ ÇADIR KURSUNLAR'
Binadan tahliye edilenler ise isyan etti. Evinden çıkmak zorunda kalan Devran Karabulut, "Çocuklarımla birlikte 2 gündür aç-susuz parkta yatıp kalkıyoruz. Hiçbir yetkili bizi arayıp sormadı" dedi. Halime Baytekin ise "Çaresizce evimizin yıkılışını izledik. Belediye bizi arayıp sormadı. En azından kalabilmemiz için bir çadır kursunlar" diye konuştu.