"Türkiye Libya halkına silah doğrultmayacak"

Başbakan Libya'da devam eden hava operasyonuyla ilgili olarak 'Türkiye asla Libya'ya silah doğrultan taraf olmayacak.' diye konuştu.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
"Türkiye Libya halkına silah doğrultmayacak"
Başbakan Erdoğan, Meclis'teki grup toplantısında konuştu. NATO'da yapılacak toplantıda tutumumuzu bildireceğiz, ardından da kamuoyunu bilgilendireceğiz, diye açıklama yapan Erdoğan şunları söyledi:

OBAMA İLE GÖRÜŞTÜM


Dün akşam Obama ile görüştük. Önceki gün İngiltere ve Hollanda Başbakanı ile görüştüm. Cameron aradı. Libya konusunu yarım saat değerlendirdik. Kaddafi'ye 1 Mart ve sonrasında kendilerine onurlu bir şekilde çekilme taleplerimizi ilettik.

Bizim hassasiyetimiz Libya'daki dönüşümün sorunsuz olabilmesi içindi. Libya kendi meselesini harici müdahalelerle değil kendisi çözsün istedik. Bu tür operasyonların can kayıplarını arttırdığını gördük geçmişte. Paris toplantısını elbette sorgulayacağız, elbette eleştireceğiz. Libya'ya yönelik sadece ve sadece insani yardım amaçlı operasyonun şemsiyesi BM olmalıdır. Operasyon meşru bir zeminde gitmelidir.

TÜRKİYE LİBYA HALKINA SİLAH DOĞRULTMAYACAK


NATO'da yapılacak toplantıda tutumumuzu bildireceğiz, ardından da kamuoyunu bilgilendireceğiz
Toplantı dün yapılacaktı, bugüne ertelendi. Meclis'te vekilleri bilgilendirmek amacıyla bir oturum yapılmasını planlıyoruz. Dışişleri Bakanı da bilgi vermek amacıyla muhalefeti ziyaret edecek.

Libya'daki operasyon petrol ve çıkar amaçlı olarak algılanıyor olması bizim haklılığımızı ortaya koymuştur. Libya halkının esenliğini, iç barışını temel hedefler olarak görüyoruz. Türkiye asla ve asla Libya halkına silah doğrultan taraf olmayacaktır. Türkiye'nin politikası çok nettir, tavrı nettir. Sonuç getirecek çabalara da Türkiye her zaman destek olmaya da devam edecektir

YEMEN VE BAHREYN'DEKİ ÇATIŞMALAR

Yemen ve Bahreyn'de devam eden olaylar karşısındaki endişemizi de gerekli platformlarda dile getiriyoruz. Bahreyn'de değişim adı altında çatışmaların mezhep çatışmalarına dönmesi bizi rahatsız eder.

Yemen'de, Suriye'de gereksiz olayların çıkmaması için hiçbir ülkenin yapmadığı kadar çaba içindeyiz
Bu bölgede Ak Parti iktidarı döneminde ne olursa olsun hükümetimiz orada yer alacak, tribünde bir seyirci olarak kalmayacaktır.

TÜRKİYE TARİHE NOT DÜŞÜYOR


Herkesin büyük bir hassasiyet içinde olması gerektiği hatırlatmak isterim. Bölgemizde bir tarih yazılıyor
Türkiye bölgede tarihe not düşüyor. Herkesin küçük hesapların peşine takılmak yerine olaylara sorumlulukla bakmasını rica ediyorum.

6 BİN ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU

Aday adaylarımızın yoğun bir ilgisi ile karşılaştık. 6 bin civarında aday adayı oldu. 10 kişiden biri aday olacak demektir. İşimiz zor. Diğer partilerin ve bizim partimizin durumu ortada. Hafta sonunda temayül yoklamaları gerçekleşti.

3 hafta içinde adayları tespit etmiş olacağız. Sandıklardaki sorumlu arkadaşlara varıncaya kadar hepsinin kanaati bu temayül yoklamalarına yansıdı.

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK

12 Komisyon var. Genel Başkan yardımlarından oluşuyor bu komisyonlar. Daha yakından aday adaylarını tanımak için arkadaşlar görüşecek.

Sonra da düşüncelerini, kanaatlerini bir diğer komisyona verecek. 12 komisyon 6 komisyona düşecek
Tekrar aday adaylarından eleme ile yapılacak olan çalışma sırasında kamuoyu çalışmaları da yapılacak. 81 ilde 106 bin denek üzerinden kamuoyu çalıştırması yaptırdık aslında. Bunların neticesi kasamda.

Sadece kendi arkadaşlarımızın değil diğer partilerin milletvekillerine halk nasıl bakıyor, onu da araştırdık. 6 Komisyon'un vereceği netice ile kamuoyu araştırmalarından gelecek neticeleri çapraza alacağız. 4 Başkan Yardımcısı ve 3 Grup Başkanvekili arkadaşımla son nihai değerlendirmeyi yapacağız. Ondan sonra da nihai kararımızı vereceğiz.
Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler