Bezmeyen

Halil Bezmen... Bir dönem en zenginler arasındaydı. İSKİ skandalı ve kaçakçılıkla suçlandı. Tüm servetini harcadı. Şimdi 970 lira maaşlı ve mutlu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2011 Güncelleme 09 Mart 2011, 17:30
Bezmeyen

İÇİNDEKİLER

Parayla saadet olmaz diyen büyüklere, bir yenisi eklendi: Halil Bezmen... Önce İSKİ skandalındaki klor yolsuzluğu, ardından tarihi eser kaçakçılığı ile suçlanan Bezmen, yarım milyar dolarlık bir servet kaybetti ve yeniden başladığı hayatında kendisine tek ilke edindi: Para insanın başına dert açıyor!

ARABASI 10 YILLIK
Zamanında paranın kölesi olduğunu vurgulayan Bezmen, bugünkü hayatını ise şu sözlerle anlattı: 1994'te emekliliği hak etmeme rağmen ancak 2007'de emekli olabildim.
Şu anda 970 TL emekli maaşı ve annemin evinden gelen kira parasıyla geçimimi sağlıyorum. 10 yıllık arabaya biniyorum ve 1983'ten beri aynı evde oturuyorum. Zirveden düşmek beni korkuttu ilk başlarda. Parayı çok tattım. Paranın köleliğini yaptım. Serveti kullanamazsanız servet sizi kullanır...

BENİ 'YAZAR' OLARAK BİLİN
Türkiye'den kaçtıktan sonra Mescid-i Aksa'da yeni bir hayat kurduğunu da anlatan Bezmen, orada geçmişteki kimliğinden kurtulduğunu vurguladı. "Tarihi eserlerle aranız nasıl?" sorusuna ise cevabı hazırdı: Artık o işlerle uğraşmıyorum. Elimde birkaç tablo var, bir de halı koleksiyonu yapıyorum... Geçmişini ve yaşadıklarını 'Neden Halil Bezmen?' kitabında detaylarıyla anlattığına da dikkat çeken Bezmen, 7'nci kitabı "Estorgon Kalesi"nin baskıya hazır olduğunu, artık "Yazar Halil Bezmen" olarak anılmak istediğini söyledi ve ekledi: Şimdi bambaşka biriyim. Eşim zeytinyağı ile uğraşıyor, ben bol bol yazı yazıyorum. Eski zengin günlerimden çok daha mutluyum.

KiMDiR?
1949'da doğdu. İSKİ davasındaki klor yolsuzluğundan ve tarihi eser kaçakçılığından aklandı.
Yargılanırken kaçtığı ABD'de 9 ay hapis yattı. Türkiye'ye iade edildi. Vergi affı istedi. Hayali ihracattan kaynaklanan 1.5 milyar liralık borcunu ödedi.

HAYATIN RENGİNİ BULDU
Halkla ilişkiler duayeni Betül Mardin'in asistanı Rengin Suar (56) ile 2006'da evlenen Halil Bezmen, eşine "Hayatımın baharı" diyor. Yaşadıklarından sonra kendisini Hallac-ı Mansur'a benzeten Bezmen, duygularını ise usta yazar edasıyla anlatıyor:
Hallac-ı Mansur'un derisini yüzmüşler, adam derisini sırtlamış, gitmiş. Ben de Türkiye'den böyle gittim. Ama aslında aşk arıyormuşum. ABD'de çok kadınla birlikte oldum. Ama aşkı, Bebek'te buldum!