Asker ocağında skandal

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanlığının Şırnak'taki ''atış talimi'' görüntüleri konusunda soruşturma ve inceleme başlattığını söyledi.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2011, 11:28
Asker ocağında skandal

İÇİNDEKİLER

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gönül, ''Şırnak'ta bir birlikte bir yüzbaşının erleri dizerek atış talimi yaptığına dair'' görüntülerin medyada yer aldığının belirtilmesi üzerine, ''Olay doğruysa fevkalade üzüntü verici, olmaması gereken, fevkalade yanlış ve müessif bir olay. Genelkurmay gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatmış durumda'' dedi.

Gönül, bir başka soru üzerine, görüntüleri izlemediğini ancak bugünkü gazetelerde konuya ilişkin haberleri okuduğunu ifade etti. Gönül, ''Genelkurmay ile bu konuda bir görüşme yapıp yapmadığının sorusuna ise ''Bizim iç meselemiz'' karşılığını vermekle yetindi.


NE OLMUŞTU?
Şırnak'ta bir yüzbaşı, askerlerin hayatını hiçe sayarak silahla gösteri yaptı. Şırnak Akçay 6. Motorlu İç Güvenlik Piyade Tugayı Seslice Taburu'nda görevli Yüzbaşı M.G., hedef tahtasının etrafına bir grup asker dizerek 'atış şov' yaptı. Bir cep telefonuyla kaydedilen tehlikeli şovda, yüzbaşı eğilerek bacaklarının arasından hedefe atış yapıyor. Yüzbaşı silahını ateşlemeden önce ise askerleri tehdit edercesine uyarıyor: 'Komutanım, ben duramayacağım' diyen varsa ayrılsın. Cep kaydında bu sözlerin yanı sıra askerlerin yüzbaşının şovunu korkulu gözlerle izledikleri ve beş atışın yapıldığı hedef tahtasında dört kurşun deliği de görülüyor.