Azrail'e inat

Kum çıkaran kepçe operatörünün üzerine dağ çöktü. Talihsiz adam, ölümün kıyısından döndü Kum çıkaran kepçe operatörünün üzerine dağ çöktü. Talihsiz adam, ölümün kıyısından döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2011 Güncelleme 13 Şubat 2011, 02:25
Azrail’e inat

İÇİNDEKİLER

KAHRAMANRAŞ'ta 50 milyon ton toprağın altıhda kalan 9 işçi için umutlar azalırken, acı bir haber de Hatay'dan geldi. Ancak Hatay'da kelimenin tam anlamıyla bir mucize yaşandı. Narlıca beldesinde bulunan hazineye ait bir kum ocağına giden kepçe operatörü Kazım Soyla (47) kaçak kum almaya başladı. Bu sırada Kazım Soyla kum aldığı dağın altında kaldı. Tonlarca toprak ve kaya, kepçeyi bir kağıt gibi sürükledi. Dev iş makinesinin devrilmesini ise küçük bir kaya parçası engelledi. Kepçenin paletlerine takılan kaya parçası iş makenisinin devrilmemesini sağladı.

2 SAAT SÜRDÜ
Ancak Kazım Soyla, beline kadar kuma gömüldü. Vatandaşların haber vermesiyle Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri, hemen olay yerine gitti. Ekipler, sıkıştığı iş makinesinin parçalarını sökerken, bazı görevliler de Soyla'yı konuşturarak sakinleştirmeye çalıştı. 2 saat süren çalışma sonucu Soyla kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı. Azrail'e inat eden kepçe operatörünün ayaklarında kırıklar tespit edildi.

UMUTLAR AZALIYOR
AFŞİN-Elbistan Termik Santrali'nde yaşanan göçük olayı sonrası arama-tarama çalışmaları devam ediyor. Toprak altında kalan 9 işçinin aileleri sevindirici bir haber bekliyorlar. Ancak son 3 gün içerisinde yaşadıklarına dair küçük bir belirtinin bile olmayışı, kayıp yakınlarını kahrediyor. Ellerinde sevdiklerinin fotoğraflarıyla sevindirici haber bekleyenler, gözyaşlarına boğluluyor. EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış ise işlerinin zor olduğunu belirterek, "İsteğimiz çalışanlarımızın bir an önce çıkarılması " dedi.