Ciğeri yandı

TV izleyen çocuklar sobayı devirince, alevler bir anda evi sardı. İki minik yavruyu dışarı atan anne, büyük kızını da evden çıkardı. Oğlunu kurtarmaya ise takati yetmedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2011 Güncelleme 28 Ocak 2011, 15:57
Ciğeri yandı

İÇİNDEKİLER

Antalya Kepez dün bir insanlık dramına ve annenin insanüstü çabasına sahne oldu. Evi yanan üç çocuk annesi Zeliha Önal (40), ölümü göze alıp yeğeni ile iki yavrusunu alevlerin arasından aldı. 4 yaşındaki oğlunu kurtarmayı ise başaramadı. Cayır cayır yanan eve gözünü kırpmadan dalan talihsiz anne bayılınca, oğlu yanarak can verdi.

SIRADAN BİR GÜNDÜ
Tek katlı bir evde oturan Zeliha Önal, sabah eşini işe uğurlayıp bakımını üstlendiği kardeşinin iki yaşındaki oğlu Kağan'ı eve getirdi. 1.5 yaşındaki kızı Hilanur ile Kağan'a süt içirip uyuttu. 12 yaşındaki kızı Tuğba ile 4 yaşındaki oğlu M. Ali ise diğer odada TV izliyordu. Günlük işlerine dalmıştı ki çocukların odasından alevler yükseldi. Yerinden fırlayan Önal, Hilanur ile Kağan'ı tuttuğu gibi dışarıya attı.

BİR KAÇ ADIM ATIP, DÜŞTÜ
Alevlerin arasına tekrar giren anne diğer odaya geçti. Bu kez kızı Tuğba'yı kucaklayıp dışarıya çıktı. Bir an nefeslendi, evine baktı. Alevler yükseliyordu. Oğlu hala içerideydi. Gözlerini yumup hayatı pahasına son kez eve girdi. Birkaç adım atmıştı ki duman ciğerlerine doldu. Başı döndü, gözleri karardı. Yangını söndüren itfaiye görevlileri, fedakar anneyi baygın halde buldu. Küçük M. Ali için ise yapacak bir şey yoktu.

BAYILANA KADAR...
Anne Zeliha Önal, en büyüğü 12 yaşında dört çocukla birlikte alevlerin arasında kaldı. 1.5 ve 2 yaşlarındaki minikleri dışarı atıp tekrar alevlerin arasına daldı. 12 yaşındaki kızını da kurtardı. Alevler evi sarmıştı. Ölümü göze alıp son kez oğlu için içeriye girdi. Ancak birkaç adım sonra nefes alamadı. Bayılarak yere yığıldı. Küçük Mehmet Ali'nin cesedini ise itfaiye çıkardı.

Erdoğan ÖZTÜRK