Vadinin vicdanı

Ihlara Vadisi'nde işlenen baba ve 2 kızının cinayetiyle ilgili oğluyla birlikte gözaltına alınan zanlı suçunu itiraf etti. Tatbikata götürülen zanlı, "Vicdanım sızlıyor" diyerek kendisini vadiden aşağı attı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2011 Güncelleme 26 Ocak 2011, 05:40
Vadinin vicdanı

İÇİNDEKİLER

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesinde 18 Ocak 2011'de İsmail Bellikli (42) ile kızı Alime Bellikli (17) evlerinde öldürüldü. Ailenin küçük kızı Çiğdem Bellikli (9) ise eve 30 metre uzaklıktaki Ihlara Vadisi'nde uçurumda ölü bulundu. Zihinsel engelli olan Alime Bellikli'nin başına baltayla vurularak, İsmail Bellikli'nin ise göğüs ve kafasından kurşunlanarak öldürüldüğü belirlendi. Ayrıca Alime Bellikli'nin kavga sırasında polisi arayıp, 'Evde kavga var' diye ihbarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

100 LİRA ZEYTİN PARASI
Evin hanımı Nezihe Bellikli, köye gelen zeytin satıcılarından aldığı zeytinin parasını uzaktan akrabaları olan Eyüp Işıktan'ın kayınvalidesinden 100 lira borç alarak ödediğini belirtti. Acılı kadın, "Ben bu parayı ödeyemedim. Eyüp Işıktan ve oğlu kapımıza gelip, parayı istedi. Şimdi olmadığını, mümkün olan zamanda ödeyeceğimi söyledim. Sonra eşimle kahvede tartışmışlar. Eyüp Işıktan, eşimle ortak çobanlık yapmıştı, eşimin Eyüp Işıktan'dan alacağı vardı. O da 'Bu parayı ona sayarsın' demiş. Sonra kavga etmişler" diye ifade verdi.

TATBİKATTA ATLADI
İsmail Bellikli ile kavga ettikleri ileri sürülen Eyüp Işıktan (55) gözaltına alındı. İfadesinin ardından önce serbest bırakılan Eyüp Işıktan, önceki gün bu kez 19 yaşındaki oğlu Fatih Işıktan ile birlikte gözaltına alındı. Suçlarını itiraf eden baba-oğul, önceki gece cinayette kullandıkları av tüfeğinin yerini göstermek için Ihlara Vadisi'ne götürüldü. Burada "Vicdanım sızlıyor. Ben bu acıya nasıl dayanacağım'' diye bağıran Eyüp Işıktan, oğlu ve jandarmanın gözü önünde koşarak uçuruma doğru gitti. Bu sırada bir astsubay şüpheliyi engellemeye çalıştı. Ancak tüm çabalara rağmen Işıktan uçurumdan atladı. 70 metre yükseklikten aşağıya düşen adam, hayatını kaybetti. Ekipler, sabaha karşı cesedi uçurumdan çıkarttı.