Tırla minibüs çarpıştı: 12 ölü

Ankara'da Beypazarı-Çayırhan yolunun 5. kilometresinde mevsimlik işçileri taşıyan minibüs ile karşı yönden gelen TIR çarpıştı.

Giriş Tarihi 26 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 26 Ocak 2011, 12:28
Tırla minibüs çarpıştı: 12 ölü

İÇİNDEKİLER

Kaza, bugün saat 07.30 sıralarında Beypazarı- Çayırhan karayolu Kuyucak Köyü yol ayrımındaki Beşpınarlar Mevkii'nde meydana geldi. Mardin'in Mazıdağı İlçesi'nden yıllar önce göç ederek Ankara'nın Beypazarı İlçesi'ne yerleşen ve 20-25 TL yevmiye ile havuç toplamak üzere buradan Fasıl Köyü'ne giden Ahmet Ekinci'ye ait, Neytullah Ekinci yönetimindeki mevsimlik tarım işçilerini taşıyan 06 BCJ 18 plakalı minibüs, iddiaya göre hatalı sollama yapınca, karşı yönden gelen ve kül yüklü İbrahim Karayel yönetimindeki 34 GH 1952 plakalı TIR ile çarpıştı. Minibüs, çarpmanın şiddetiyle yapımı devam eden duble yolun karşısına fırladı. Hurda yığınına dönen minibüs ve karayolu kan gölüne dönerken, kazada 1'i hastanede olmak üzere 11 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Kazanın duyulması ardından Beypazarı'ndan itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Belediyenin cenaze araçları da ceset ve yaralıları Beypazarı Devlet Hastanesi'ne taşıdı. Tedavi altına alınan 6 yaralıdan hayati tehlikesi bulunan 2'si Ankara'ya sevk edildi. Kaza sonrası yola ekmek parçaları, ayakkabı ve ölenlere ait eşyaların saçıldığı görüldü.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Kazada, minibüste bulunan Nurullah Eye, Abdullah Eye, Hamdullah Eye, Hüseyin Eye, Yahya Eye, Keziban Eye, Veysi Çakır, Aysel Çakır, Evin Çakır, Menduh Ekinci olay yerinde, Neşe Ekinci ise Beypazarı Devlet Hastanesi'nde öldü. TIR şoförü İbrahim Karayel ile birlikte 6 kişi Beypazarı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır ve hayati tehlikesi bulunan minibüs şoförü Neytullah Ekinci, Mahmut Ekinci ve Cemil Ekinci Ankara'ya sevkedildi. Ancak, Ekinci de yolda öldü. Böylece kazada ölenlerin sayısı 12'ye çıktı.

Beypazarı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve aynı aileden olan yaralılan minibüs şoförü Nuytullah Ekinci, Esat Ekinci, Cemile Ekinci, anneleri Ayşe Ekinci ve TIR şoförü İbrahim Karayel tedavi altına alındı.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel Beypazarı'na gelerek hastanedeki yaralıları ziyaret edip, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

YAKINLARI, TIR'I YAKMAYA KALKIŞINCA GERGİNLİK ÇIKTI

Kaza ardından ölenlerin yakınları olay yerine gelerek TIR'ı yakmaya çalıştı. Bu sırada polis, yakınlarını zor sakinleştirdi. Ardından gelen çekicilerle kaza yapan minibüs olay yerinden kaldırıldığı sırada ölenlerin yakınları polisle tartıştı. Aracın kaldırılmamasını isteyen ölü ve yaralı yakınları, bütün tutanak ve delillerin toplanıp, aracın öyle kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine bir süre gerginlik oldu. Polis, yakınlarını kaza yerinden uzaklaştırarak, minibüsü ve TIR'ı olay yerinden çekicilerle kaldırdı, yolu trdafiğe açtı. TIR şoförü İbrahim Karayel gözaltına alındı.