150 kiloluk tezgahı çaldılar

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi’nde, marangoz atölyesinin önüne konulan 150 kilo ağırlığındaki tezgah, 4 kişi tarafından üzerindeki mermer kırıldıktan sonra el arabasına yüklenerek çalındı.

Giriş Tarihi 26 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 27 Ocak 2011, 11:29
150 kiloluk tezgahı çaldılar

İÇİNDEKİLER

Hırsızlık, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Kayapınar Diclekent Bulvarı üzerinde bulunan Mahmut Bayış'a ait mobilya ve marangoz atölyesinin önünde 3 gün önce ilginç bir hırsızlık meydana geldi. Atölyede kullanılan ve yaklaşık 150 kilo ağırlığında olduğu için akşamları işyerinin içine alınmayarak önüne bırakılan tezgah, 4 hırsız tarafından çalındı. Atölyenin önüne bir el arabası getiren 4 hırsız, önce tezgahın üzerinde bulunan mermeri indirip kırdı. Yoldan geçen vatandaşların görmesi ve müdahale etmesi üzerine hırsızlar olay yerinden ayrıldı. 10 dakika sonra yeniden atölyenin önüne gelen 4 hırsız, mermerini kırdıkları tezgahı taşıyarak el arabasına atıp kaçtı. Hırsızlık, güvenlik kamerasınca da saniye saniye kaydedildi.

Sabah işyerine gelen Mahmut Baymış, çok ağır olduğu için akşamları işyerini kapatırken içeri almadığı tezgahın yerinden olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Polisin binanın güvenlik kamerası görüntülerini incelemesi ile yaklaşık 150 kilo ağırlığındaki tezgahın 4 hırsız tarafından çalındığı görüldü. Polis, hırsızları yakalamak için başlattığı çalışmayı sürdürüyor.

İşyerinin 20 gün önce 2 hırsız tarafından soyulduğunu ve yaklaşık 5 bin lira değerlerindeki malzemelerinin çalındığını söyleyen Mahmut Baymış, "Benim aklımın ucundan bile burdaki tezgahın götürülmesi geçmezdi. Ben 20 gün önce gerçekleşen hırsızlığın peşinde iken hırsızlar bu kez 150 kilo ağırlığındaki tezgahı çalmışlar. Götürüp satmaya kalsalar 30-40 lira eder. Hırsızlık olayının bu boyutlara kadar gelmiş olmasmı beni şaşırttı. Hırsızlık olayı hem de saat 16.30 ile 17.00 arasında meydana geliyor. Bunların gözü o kadar kararmışki o kadar erken saatte bu kadar ağırlıktaki bir tezgahı bile çalmaktan çekinmiyorlar. Polise başvurduk 20 gün içerisinhde gelen 2 hırsızlık olayının aydıntatılmasını bekliyorum" dedi.