Bakan Çubukçu da destekledi

Giriş Tarihi 18 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 18 Ocak 2011, 11:54
Bakan Çubukçu da destekledi

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, imam hatip mezunlarının polis meslek yüksek okullarına girebilmesine ilişkin yasa teklifini desteklediğini belirterek, "İmam hatip liseleri de ortaöğretim sistemimizin bir parçası." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Turgut Özal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Türkiye'nin Gelişiminde Turgut Özal'ın Rolü' konulu kompozisyon yarışması ödül törenine katıldı. Çubukçu, girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Polis okullarına imam hatiplilerin de girmesine ilişkin Meclis'te bir yasa teklifi verildi. Ne diyeceksiniz?" şeklindeki soru üzerine Çubukçu, "İmam hatip liseleri ortaöğretim sistemimizin bir parçası. İmam hatip liselerinde okuyan çocuklarımız da bu ülkenin çocukları.

Dolayısı ile başından beri ben her zaman her çocuğun hayallerini gerçekleştirebileceği, her çocuğun istediği mesleği edinebileceği bir ülke hayal ediyoruz. Dolayısı ile onlara yönelik bu konuda ayrımcı bir tutum içinde olmamız beklenemez. Ben bu kanun teklifini destekliyorum. Gerçekten de doğru bir düzenleme olduğuna inanıyorum." diye konuştu.