Bursa'da parkta patlama: 3 yaralı

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, bir parkta meydana gelen patlamada, 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2010, 00:00 Güncelleme 15 Kasım 2010, 19:17
Bursa’da parkta patlama: 3 yaralı

İÇİNDEKİLER

Patlamada, Fırat Çelik (28), Mehmet Şirin Söylemez (44) ve Emre Çelik (15) çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar, çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine, 112 Acil ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Fırat Çelik, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Olayın ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ve araştırma ekipleri, patlamanın nedeninin belirlenmesi için parkta inceleme başlattı.


EL BOMBASINDAN KAYNAKLANDIĞI BELİRLENDİ

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesindeki bir parkta meydana gelen patlamanın, el bombası fünyesinden kaynaklandığı belirlendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ulus Mahallesi'ndeki bir parkta meydana gelen ve Fırat Çelik (28), Mehmet Şirin Söylemez (44) ve Emre Çelik'in (15) yaralandığı patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.

Olay yeri inceleme ve terörle mücadele ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucu, patlamanın bölgede bulunan el bombası fünyesinden kaynaklandığı tespit edildi. Fırat Çelik'in, bulduğu fünyeyi incelerken, fünyenin aniden patladığı belirlendi.

Bu arada, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Emre Çelik'in taburcu edildiği, Mehmet Şirin Söylemez'in aynı hastanede, ağır yaralı olan Fırat Çelik'in ise Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.