İlk maaşını alamadan madende öldü

18 yaşındaki madencinin bir ay önce işe başladığı ve ilk maaşını henüz almadığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 12:39
İlk maaşını alamadan madende öldü

İÇİNDEKİLER

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde krom madeninde yaşanan kazada hayatını kaybeden işçilerden 18 yaşındaki Akın Deniz'in bir ay önce işe başladığı ve ilk maaşını henüz almadığı ortaya çıktı. Ölen diğer işçi Ramazan Satık'ın ise 4 yıldır aynı madende çalıştığı belirtildi.

Krom madeni kazısında hayatını kaybeden Ramazan Satık (40) ve Akın Deniz (18)'ın cenazeleri Adli Tıp'ta yapılan otopsilerinin ardından toprağa verilmek üzere köylerine gönderildi. İkisi de aynı köyden olan işçilerin yakınları ve arkadaşlarının cenazeleri alırken büyük üzüntü yaşadıkları gözlendi.

Orhaneli ilçesi Akçabük köyündeki krom madeninde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Akın Deniz'in (18) bir ay önce işe başladığı ve ilk maaşını almadığı öğrenildi. Akın Deniz'in amcası Dursun Deniz, yeğeninin bir ay önce işe başladığını belirterek, "Henüz ilk maaşını dahi almadı. Akın, Orhaneli'nde liseyi bitirdikten sonra kömür işletmelerinde staj yaptı. Ardından Bursa'da çeşitli iş başvurularında bulundu. Ancak iş bulamayınca köye dönüp madende çalışmaya başladı. İlk maaşını alamadan bu kaza meydana geldi. Çok üzgünüz, ama yapacak bir şey yok Allah'tan gelene rıza göstermek lazım." şeklinde konuştu. İşçilerden 3 çocuk babası Ramazan Satık'ın ise 4 yıldan beri madende çalıştığı öğrenildi.