HSYK seçim sonuçları

İşte il il HSYK üyelik seçimi sonuçları

Giriş Tarihi 18 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2010, 11:39
HSYK seçim sonuçları

İÇİNDEKİLER

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanvekili Kırdar Özsoylu, adli ve idari yargı hakim ve savcıları arasındaki HSYK üyeliği seçimlerinin sonuçlarının YSK'ya ulaştığını belirtti.

Özsoylu, YSK'dan ayrılırken gazetecilere açıklamada bulundu. Türkiye genelinde seçim sonuçlarının resmi olarak YSK'ya ulaştığını bildirdi.

Adli yargıdan 7 asil, 4 yedek olmak üzere 11 ismi belirlemek için 81, idari yargıda da 3 asil, 2 yedek ismi belirlemek için 25 ilde yapılan seçimler olaysız sona erdi. Saat 24.00 itibariyle idari yargı ve adli yargıda HSYK'ya üye olmayı başaran adaylar şöyle sıralandı:

Adli yargı asil:

İbrahim Okur 6181
Teoman Gökçe 5841
Nesibe Özer 6153
Ömer Köreoğlu 5648
Hüseyin Serter 5471
Ahmet Kaya 5463
İsmail Aydın 4926
Adli yargı yedek
Harun Kodalak 4710
Celal Avar 4536
Hayrettin Türe 4443
Ali Öztürk 4364

İdari yargıda kesin olmayan sonuçlara göre ilk 5 isim de şu şekilde sıralandı:

Ahmet Berberoğlu 855
Birol Erdem 836
Resul Yıldırım 805
Halil Koç 638
İbrahim Topuz 554

ALİ EM'DEN AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, seçimin kesin olmayan sonuçlarını açıkladı.

Em, YSK'dan ayrılırken HSYK'daki üye seçimlerine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Seçimlerde aldıkları oy sayısına göre asıl üyeliklere İbrahim Okur, Teoman Gökçe, Ömer Köroğlu, Nesibe Özer, Hüseyin Serter, Ahmet Kaya ve İsmail Aydın'ın seçildiğini belirten Em, adli yargıdan HSYK yedek üyeliğine ise Harun Kotalak, Celal Avar, Hayrettin Türe ve Ali Öztürk'ün seçildiğini bildirdi.

Ali Em, idari yargıdan Ahmet Berberoğlu, Birol Erdem ve Resum Yıldırım'ın aldıkları oy sayısına göre asıl üyeliklere, idari yargıdan yedek üyeliğe ise Halil Koç ve İbrahim Topuz'un seçildiğini kaydetti.

Em, bu sonuçların kesin olmadığını, itiraz süresi içerisinde sonuçlara itiraz edilmesi halinde itirazların değerlendirileceğini ve gelecek hafta başı üyeliklere seçilen kişilere mazbatalarının verileceğini bildirdi.

Em, seçim sonuçlarını illerden faks yoluyla aldıklarını ifade ederek, geç saatte açıklama yapmasının sebebinin sonuçların illerden geç gelmesi olduğunu söyledi.

SEÇİMİN GEÇİCİ SONUÇLARI YSK'NIN İNTERNET SİTESİNDE YAYIMLANDI
YSK'nın internet sitesinde yer alan sonuçlara göre, adli yargı hakim ve savcıları arasında yapılan seçimlerde, 140 sandıkta 10 bin 222 seçmen oy kullandı, 167 oy geçersiz sayıldı.

Öte yandan Yargıtay'da bugün HSYK'daki istifaların ardından boşalan 3 asil, 3 yedek üye için seçime gidilecek. Gazeteciler, Yargıtay Başkanı Gerçeker'e seçimin yapıldığı Yargıtay binasına gelişinde dün yapılan HSYK seçimlerinin sonuçlarını nasıl değerlendirdiğini sordu.

Gerçeker, gazetecilerin sorusuna, "Hiçbir şey söylemeyeceğim. Hayırlı olsun. Daha önce ne söylediysem o" şeklinde karşılık verdi.