ADD'de Tansel Çölaşan istifası

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın Anayasa değişikliği için yapılan referandumda 'evet' oyu verenleri gaflet, dalalet ve hıyanet ile suçlaması istifa getirdi.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2010, 20:10
ADD’de Tansel Çölaşan istifası

İÇİNDEKİLER

ADD Bursa Yenişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serhat Ayas, Çölaşan'ın sözleri üzerine dernekten istifa ettiğini açıkladı. Konuşla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ayas, Çölaşan'ın açıklamalarını, 'talihsiz ve üzüntü verici' olarak nitelendirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin toplum yararına çalışan dernekler kapsamında olduğunu hatırlatan Dr. Ayas, şunları kaydetti: "Atatürk'ün 1923'de söylediği ve TBMM'nin en üst kısmında yer aldığı gibi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ve 'Milli irade ve isteğine uymayanların sonu yokluktur, yok olmaktır' sözleri bu anlamda çok manidardır. Gazi Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında ve kuruluş felsefesinde, milli egemenlik ve milli iradenin önemini sürekli vurgulamıştır. Halkın iradesini hıyanet ya da halkı hain olarak nitelemek Atatürkçülük ile asla bağdaşamaz. Benim gibi düşünürsen sen çağdaşsın, modernsin, Kemalistsin, yoksa hainsin nitelemesi belki de toplum katmanları içerisinde Atatürk düşmanlığına neden olan en önemli faktördür."

Bu anlayışın karşısında olduğunu, halkla var olan, halkla kucaklaşıp bütünleşen ve gücünü halktan alan Atatürkçü çizgisinde kalmayı sürdüreceğini dile getiren Ayas, bu sebeple aktif görevimden ayrılmaya kara verdiğini sözlerine ekledi.