Bayramda hava nasıl olacak?

Sıcaklıklar yarından itibaren yurt genelinde 8-10 derece düşecek. Sıcaklık düşüşü beraberinde yağışı da getirecek.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2010, 08:55
Bayramda hava nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı'nın ilk iki günü ile arife günü Karadeniz'de lokal sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Yurdun geri kalan kesimlerinde ise yağışsız, az bulutlu ve açık günler yaşanacak.

Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yaptığı açıklamada, söz konusu azalmayla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini, bazı bölgelerde ise birkaç derece mevsim normallerinin altına ineceğini söyledi.

Çağlar, yarın özellikleİstanbulbaşta olmak üzere Marmara ile Ege bölgelerinde ve batı Akdeniz'de sıcaklık düşüşlerinin kendini hissettireceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Perşembe günü sıcaklık azalmaları kuzey ve iç kesimlerde yani Karadeniz geneli ileAnkaradahil İç Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı gibi illerde kendini hissettirecek.

Sıcaklık düşüşü beraberinde yağışı da getirecek. Yarın Marmara genelinde, Ege Bölgesi'nin tümünde ve Batı Akdeniz ile batı ve orta Karadeniz'de, İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde Eskişehir, Ankara'nın kuzeybatı ilçeleri ve Çankırı çevrelerinde yağışlar bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde karayelden, iç Ege ve İç Anadolu'da lodostan zaman zaman 30-40 kilometre hızında rüzgar bekliyoruz ki bu bazı olumsuzlukları da beraberinde getirecektir. Perşembe günü de orta ve doğu Karadeniz'in tümü ve doğu Akdeniz'de Adana, İskenderun, Kahramanmaraş gibi illerimizde yağışlar görülecek.

Cuma ve hafta sonu yağış alan ve sıcaklık düşüşü yaşanan bölgelerde değişimler olacak. Bu bölgelerde yer yer 2-4 ve 5 derecelik sıcaklık yükselmeleri olacak. Cuma sadece orta ve doğu Karadenizde yağış beklenirken cumartesi ülke genelinde yağışsız bir gün yaşanacak. Pazar günü Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında yağış bekliyoruz. Bugünlerdeki sıcaklık azalmasıyla birlikte bir çok yerde mevsim normallerine inecek. Hafta sonu meydana gelecek artışa rağmen sıcaklıklar geçtiğimiz günlerdeki kadar sıcak olmayacak."

Bayramda hava durumu

Ramazan Bayramı'nın ilk iki günü ile arife günü Karadeniz'de lokal sağanak yağış geçişleri beklendiğini anlatan Çağlar, yurdun geri kalan kesimlerinde ise yağışsız, az bulutlu ve açık günlerin yaşanacağını belirtti.

Mehmet Çağlar, sıcaklıkların da mevsim normalleri civarında olacağını kaydetti.