Üç günlük fırtına geliyor

Meteoroloji Poyrazla birlikte nemin düşeceğini ve 3 gün fırtına olacağını söyledi

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 21 Ağustos 2010, 15:59
Üç günlük fırtına geliyor

İÇİNDEKİLER

Haftalardır özellikle Marmara'yı yakıp kavuran sıcaklar Poyraz'la birlikte azalırken, nem oranı rüzgarla birlikte düşmeye başladı. Ancak şiddetli rüzgar nedeniye bu sefer de deniz ulaşımı aksadı. İDO'nun Yenikapı-Bostancı seferleri iptal edildi. Meteoroloji denizde fırtınanın 3 gün daha süreceğini belirtti.

Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de kuvvetli olarak esmekte olan rüzgârın, etkisini arttırarak Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege'de kuzeybatı (Karayel) yönlerden zaman zaman fırtına ( 6 ila 8 kuvvetinde, 60-75 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 21 - 23.08.2010 tarihleri arasında etkili olması bekleniyor.

Yapılan son tahminlere göre Karadeniz'in kıyı kesimleri (Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize Hopa ve İnebolu) ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, güney kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, kuzey kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak esecek.