Elektrik kesilirse Duygu ölecek...

Kalp krizi sonrası bitkisel hayata giren Duygu, makineye bağlı... İşsiz baba da cereyan kesilir de makine durur korkusuyla, tüm parasını kiraya değil faturaya yatırıyor

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 20 Ağustos 2010, 12:03
Elektrik kesilirse Duygu ölecek...

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL'DA 3 yıl önce, sevgilisi ayrılmak isteyince kendini vurup bitkisel hayata giren kızı Duygu'nun dramı yürek burkuyor. Kızını yaşatabilmek için varını yoğunu harcayan Bekir Karakaş, işsiz kalınca ne yapacağını şaşırdı. 6 aydır evinin kirasını ödeyemeyen, ancak kızının hayatının bağlı olduğu makinenin çalışması için elektrik faturalarını muntazam yatıran baba Karakaş, "3 yıldır halimiz bu" diyerek gözyaşı döküyor. 4 kızları olan Bekir-Fecire Karakaş çiftinin Zeytinburnu'nda lisede okuyan kızları 18 yaşındaki Duygu, 2007'de tartıştığı sevgilisi İ.B.'nin ruhsatsız tabancasıyla kasığına bir el ateş ederek ölmek istedi. Koma halinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Duygu ameliyat edildi. Bekir Karakaş, yoğun bakımda yer olmadığı söylenince kızını Özel Güngören Hastanesi'ne götürdü.

Duygu, gece yarısı yoğun bakım ünitesindeki yatağında kalp krizi geçirdi, beyni bir süre oksijensiz kalınca da bitkisel hayata girdi. Bir süre sonra evine gönderilen Duygu, hayata "yaşam destek makinesiyle" bağlandı. Anne Fecire Karakaş, her gün kızının saçlarını tarayıp, kıyafetlerini değiştirirken, baba Bekir Karakaş, "Bu acı dayanılır gibi değil" diyor. İkizleri 9 yaşındaki Eda ve Seda ile 14 yaşındaki Derya'nın eğitim masraflarını güçlükle karşıladığını belirten Karakaş, yaşadıkları dramı şöyle anlatıyor:

BAKAN YARDIM ETTİ
"Bakan Nimet Çubukçu hanım sağolsun, 550 lira yardım bağlattı, bir hayırsever de jeneratör aldı. 125 lira haftalıkla bir deri atölyesinde çalışıyordum, ancak 6 aydır işsizim. Evimin 525 liralık kirasını ödeyemiyorum ama elektrik faturalarını mutlaka yatırıyorum. Elektrikler kesilirse kızım ölür. Ev sahibi avukata vermiş ve dava açılmış. Şimdi ne zaman bizi evden tahliye ederler diye bekliyorum." Bekir Karakaş, kızının intihar ettiğine inanmadığını da söyleyerek, "Kızım yoğun bakımdayken polise, kendisini vurduğu yönünde ifade vermiş. Kızım hep koma halindeydi, konuşamıyordu. Nasıl böyle bir ifade alındı anlamıyorum" diyor.