Yola çıkacaklar dikkat

Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 04 Ağustos 2010, 10:29
Yola çıkacaklar dikkat

İÇİNDEKİLER

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Anamur-Silifke arasındaki Aydıncık-Silifke yolunun 38. kilometresi (Yeşilovacık Beldesi-Mesa evleri mevkisi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün, 15.00-18.00 saatlerinde ulaşıma kapatılacak.

Marmaris-Gökova yolunun (Gökçe çıkışı mevkii) 41. kilometresindeki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün ve 7 Ağustosta, 13.00-15.00 saatlerinde ulaşıma kapalı olacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 57-61. kilometrelerinde (Bafa Gölü) a sürdürülen patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün ve yarın 15.00-17.00 saatlerinde yol aralıklarla trafiğe kapatılarak, ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

TEM Otoyolunun Mahmutbey Gişe sahası Güney kesiminde yol üstyapısının yenilenmesi çalışmaları yapılacağından 7-8 Ağustos tarihlerinde, 22.00-06.30 saatleri arasında ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak verilecek.

Anadolu Otoyolunun Gerede-Yeniçağa Kavşakları arasında sürdürülen termoplastik çizgi çalışmaları nedeniyle 10 Ağustosa kadar Ankara-İstanbul ve
İstanbul-Ankara istikametlerinde ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 14-17. kilometrelerindeki (Karacabel Tüneli Mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün ve yarın 13.00-16.00 saatlerinde yol kısa süreli aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Anadolu Otoyolu Ankara-İstanbul yönü 52. kilometresindeki Hamam Çayı Köprüsü'ndeki asfalt çalışması nedeniyle sağ iki şerit kapatıldığından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Yeniçağa-Mengen yolunun 9-17. kilometrelerindeki bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak verilecek.
Osmancık-Gümüşhacıköy yolunun 4-5. kilometrelerindeki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım 60 dakikalık aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanacak.

Karabük-Eskipazar-Gerede yolunun 16-17. kilometreleri arasındaki Cildikısık Tünelinin yapım çalışması esnasında patlatma yapıldığından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolunun Gaziantep-Birecik kesiminde bulunan Fırat Viyadüğündeki genleşme derzlerinde bakım onarım çalışmaları nedeniyle 13 Ağustosa kadar 40-43. kilometrelerde ulaşım tek şeritten iki yönlü olarak sağlanacak.

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 9-11. kilometrelerindeki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün ve Cuma günü 14.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı tutulacak.

Mekece-Bozüyük yolunun 70-72. kilometreleri arasındaki üstyapı ve köprülerdeki genleşme derzi çalışmaları nedeniyle sağ ve sol taşıma yolları 11 Ağustos saat 19.00'a kadar tek şeritten iki yönlü olarak sağlanacak.

TEM Otoyolunun Ispartakule Kavşağı-Avcılar Kavşağı arasında kalan kesiminde ve Avcılar Kavşak Kolları (Gişe Sahası dahil) kesimlerinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle 18 Ağustosa kadar her gün 22.00-06.30 saatlerinde şeritler tamamen kapatılarak ulaşım karşı yönden gidiş-geliş olarak verilecek.
Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması; takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.