Uçağı deprem mi düşürdü?

Düşen uçakla ilgili deprem iddiası!

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 28 Temmuz 2010, 14:45
Uçağı deprem mi düşürdü?

İÇİNDEKİLER

Depremleri, bulutları inceleyerek tahminlerde bulunan "Uluslararası Deprem Tahmin Kurumu"nun kurucusu Ronald Karel, yine 'manyetik alan' iddialarını gündeme getirdi. Karel'in iddiasına göre, Pakistan uçağını deprem sonrası elektro manyetik alanda meydana gelen iyonize bulutlar düşürdü.

Ronald Karel, Atlantik Okyanusu'na düşen Fransız uçağının kazadan bir gün önce de aynı bölgede 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirterek benzer bir iddiada bulunmuştu.

Depremleri bulutları inceleyerek tahminlerde bulunan bilim adamı, Pakistan'da düşen Airblue şirketine ait yolcu uçağının düşmesiyle birlikte iddialarını yineledi.

Karel, 28 Temmuz 2010 tarihinde lokal saatle 00.38'de meydana gelen depreme dikkat çekiyor.

Karel'e göre; İslamabad'ın 50-60 kilometre batısında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, Karaçi-İslamabad seferini yaparken ve 152 kişiyi taşıyan uçağın düşmesine sebep oldu.

Bilimadamı ayrıca, Le Monde gazetesi'nde yer alan habere de dikkat çekerek, uçağın çakıldığı Margalla üzerinde çok kalın bir bulut tabakasının olduğunu belirterek, bu bulut tabakasının manyetik bir alanda olabileceğini ifade etti.