Didim Belediye Başkanı görevden alındı

Hakkında var olan soruşturmaların selameti açısından İçişleri Bakanlığınca geçici olarak görevden alınan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın görevden alınması başta Didim olmak üzere tüm Aydın genelinde şok etkisi yaptı.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 28 Temmuz 2010, 00:02
Didim Belediye Başkanı görevden alındı

İÇİNDEKİLER

Kamacı'nın görevden alınmasının duyulmasının ardından başta CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, PM Üyesi Korkmaz Karaca, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçe ve belde belediye başkanları Didim'e gelerek Başkan Kamacı'ya destek çıktılar.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın ardından partililer parti binasından önünde toplanırken, partililerin ve belediye çalışanların hem şaşkın hem de üzüntülü oldukları görüldü. Belediye Başkanı Kamacı'nın üzüntüsünü göstermemeye çalıştığı görülürken eşi Şerife Kamacı ve kızının üzgün olduğu görüldü.
Belediye Başkanı Kamacı'nın görevden alınmasıyla ilgili olarak parti binası önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Başkan Kamacı konuşma alanına alkışlar içinde gelirken, "En büyük başkan, bizim başkan. Didim seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı. Basın açıklamasından ilk konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, Belediye Başkanı Kamacı'nın geçirdiği soruşturmaların selameti açısından geçici olarak görevden alındığını açıklarken "Şimdi soruyorum sayın Başbakan'a: Haklarında soruşturmalar geçiren bakanları neden görevden almıyorsun. Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Ardından konuşan CHP PM Üyesi Korkmaz Karaca ise "Et kokarsa tuz konur, tuz kokarsa ne konur? Türkiye'de artık hukuk bitti. Biz CHP Genel Merkezi olarak belediye başkanımızın arkasındayız. Hukuki mücadelemiz sürecek" dedi.

Karaca daha sonra CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a telefonla bağlanarak, Didimlilere Sav'ın olayla ilgili görüşlerini dinletti. Sav şöyle konuştu: "Didim belediye başkanımızın, hakkındaki soruşturmalar neticesinde görevden alındığının duyduk. Bunu hayretle karşıladık. Didim belediye başkanımız disiplinli ve çalışkan bir arkadaşımız. Belediye başkanımızın açığa alınması yanlış; başkanımıza sahip çıkacağız" sözlerini sarf etti.

Ardından Didimlilere kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mümin Kamacı şunları kaydetti: "Bütün güzelliğinizi bize gösterdiniz. İlginizden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber olmaktan mutluyum" dedi.

CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay ise bir siyasetçinin en büyük gururunun arkasında halkın olması ve onların oyunu alması olduğunu söylerken "Siz 2. kez Belediye Başkanımız Kamacı'ya oy verdiniz hani her şey anayasa ve halka göreydi. Sayın Kamacı halkın yanında. Görevden alınma gerekçelerinin hepsi safsata. Bunun 50 katı İstanbul'da, 60 katı Ankara'da. AK Parti'lilerden resmi evrakta sahtecilik yapan ve kesinleşmiş hapis cezası bulunanları neden içeri almıyorsun Sayın Recep Tayyip? Neden bu tebligat
meclisin kapanmasına 5 gün kala yapıldı. Size söz veriyorum, en kısa zamanda Belediye Başkanımız görevine dönecektir" dedi.

CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur ise halkın iradesiyle gelen Belediye Başkanı Kamacı'nın eften püften sebeplerle görevden alındığını ileri sürerken "Hukukta şu vardır: Mahkumiyeti açıklanmadan herkes suçsuzdur. Belediye başkanları soruşturma geçirir, zaten soruşturma açılmamasını da düşünemiyoruz ama hakkında kararı kesinleşmemiş bir belediye başkanını görevden alamazsınız. Ülkeyi sivil diktaya götürüyorlar. Belediye başkanlarını sindirme harekatı var. Bugün biz hep birlikte başkanımızın yanındayız" dedi. Basın açıklamasında sık sık sloganlar atıldı.