İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İnegöl'deki olaylı geceyle ilgili gözaltıların süreceğini ve İnegöl'de Kaymakam, polis ve jandarmanın izinlerinin kaldırıldığını söyledi.
Bakan Atalay, Reform İzleme Grubu 21. toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İşte Bakan Atalay'ın konuyla ilgili açıklaması:
"Müsamaha yok. Üzerine çok şiddetle gideceğiz. Olaylarla ilgili müfettiş görevlendirdik, gözaltı işlemleri, sürecek. İnegöl'de olayların ardından kaymakam, polis ve jandarmanın tüm izinleri kaldırıldı."
" Bu konuda geniş çaplı bir araştırma ve sebepleri üzerinde bir rapor getirsinler diye, istihbaratın da içinde olduğu ayrı bir ekip gönderdim. Böyle şeylere asla müsaade etmeyiz. Orada yoğun bir çalışma var, şu anda kimler böyle şeyleri neden yaptılar, bütün detayları bildireceğiz. O tür bazı taşkınlıklar oldu. Şu anda herşey normal, daha doğrusu sabah olmadan herşey normaldi.
"Orada araştırma ve yanlış tutumlar içinde bulunanların gözaltına alınması işlemleri sürüyor. Hiçbir yerde bu tür istismarlara, bu tür provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz. Çok şiddetli gideceğiz üzerine.
"Özellikle bu halk oylaması sürecinde bu tür bazı şeylerin olabileceğini tahmin etmek zor değil. Vatandaşlara şunu söylüyoruz; kaymakam, vali, emniyet birimlerinin, jandarmanın, hepsinin izinleri kaldırıldı. Güvenlik birimleri çok daha hassas çalışıyor.
"Halkoylaması sürecinde bütün herkesin çalışmasını rahatça, güvenlik ve huzur içerisinde çalışmasını sağlayacağız. Vatandaşların endişe ve korku duymadan sandığa gitmesini sağlayacağız. Bu vesilyele bunları da açıklamak istedim. "