PKK'lılar teslim oldu-İlk fotoğraflar

Irak'ın kuzeyindeki Mahmur kampından Türkiye'ye dönecek olan 4'ü çocuk, 9'u kadın 26 kişi binlerce kişinin katıldığı törenle Türkiye'ye yolcu edildi.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2009, 17:06

İÇİNDEKİLER

Irak'taki Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen, DTP'lilerin ''Barış Grubu'' olarak nitelendirdiği terör örgütü PKK üyeleri, Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Gümrük Kapısı'na gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.

İLK FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu sabah Kandil ve Mahmur bölgelerinden Türkiye'ye araçlarla hareket eden, 8'i Kandil'den 26'sı Mahmur'dan toplam 34 kişi olduğu bildirilen grup, öğleden sonra Irak'ın Zaho kenti yakınlarındaki İbrahim Halil Gümrük Kapısı'na geldi. Burada bir süre işlemleri yapılmak üzere bekletilen grup, daha sonra Habur Sınır Kapısı'na geldi. Türkiye ile Irak arasındaki köprüyü yürüyerek gelen grup jandarmaya teslim oldu.Grup, ifadeleri alınmak üzere tabur komutanlığına götürüldü.

Bu arada, Diyarbakır, Mardin, Van ve Şırnak barolarına kayıtlı 45 avukat, otobüsle Habur gümrük sahasına geldi.

Diyarbakır Baro Başkanı M. Emin Aktar, 34 kişiyi savunmak üzere geldiklerini belirterek, ''Bu kişilerin tutuklanmasını beklemiyoruz. Mahmurdakiler zaten güvenlik önlemlerinden kaynaklı gitmişlerdi. Bu kişilere ancak Pasaport Kanunu'na muhalefetten işlem yapılabilir'' dedi.


KONVOYDA KAZA


İki aracın çarpıştığı kazada bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı.

Bir polis eskortunda, onlarca araçlık konvoy eşliğinde kamptan ayrılan gruba, dağdan inen 8 PKK'lı da katılacak. Bunların gruba nerede katılacağı bilinmiyor. Grubun, birkaç saat sonra Türkiye sınırında yetkililere teslim olması bekleniyor.

İŞTE İLK FOTOĞRAFLAR


DTP, BARIŞ ŞENLİĞİ İÇİN 2 BİN DAVETİYE DAĞITTI


Demokratik Toplum Partisi (DTP), teslim olacak PKK'lıları selamlamak amacıyla düzenleyeceği şenlik için 2 bin davetiye dağıttı.

DTP İl Başkanı Hıfzullah Kansu, belediye meclis üyeleri ve beraberindeki partililer, düzenleyecekleri barış şenliği için cadde ve sokaklarda yaklaşık 2 bin davetiye dağıttı. Dağıtılan davetiyelerde, "Bugün saat 13.00 sıralarında Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde Kürt sorununun siyasal, demokratik yollardan çözümü için Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapacak barış elçilerini selamlamak amacıyla düzenleyeceğimiz barış şenliğine tüm halkımız davetlidir" ifadeleri kullanıldı.