Zehirlenme vakaları arttı! Tavuk pilav yerken dikkat! Uzmanlar bilinen yanlışı düzeltti: Meğer suçlu oymuş
Son günlerde tavuk pilav yiyen kişilerin hastanelere başvurduğuna dair birçok haber yapıldı. Toplumda çok sayıda kişi zehirlenmenin nedeninin tavuk olduğunu düşünse de uzmanlar suçlunun pilav olabileceğine işaret ederek, önemli uyarılarda bulundu.
HIZLA ÇOĞALIYOR
Bu bakteri pilav pişirildikten sonra uzun süre oda sıcaklığında bekletilirse hızla çoğalabiliyor.
UZUN SÜRE BEKTİLMEMELİ
Mikrobiyoloji Uzmanı Pervin Avcı, "Pilav özellikle pişirildikten sonra en geç 1-2 saat oda sıcaklığında uzun süre bırakılmadan buzdolabına koyulmalı." diyerek uyarılarda bulundu.
Uzman isim zehirlenme belirtilerinin genellikle birkaç saat içerisinde kusma, karın ağrısı ile kendisini gösterdiğini de söyledi.