Zehirlenme vakaları arttı! Tavuk pilav yerken dikkat! Uzmanlar bilinen yanlışı düzeltti: Meğer suçlu oymuş

Son günlerde tavuk pilav yiyen kişilerin hastanelere başvurduğuna dair birçok haber yapıldı. Toplumda çok sayıda kişi zehirlenmenin nedeninin tavuk olduğunu düşünse de uzmanlar suçlunun pilav olabileceğine işaret ederek, önemli uyarılarda bulundu.

author-1
takvim.com.tr
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ
Zehirlenme vakaları arttı! Tavuk pilav yerken dikkat! Uzmanlar bilinen yanlışı düzeltti

HIZLA ÇOĞALIYOR

Bu bakteri pilav pişirildikten sonra uzun süre oda sıcaklığında bekletilirse hızla çoğalabiliyor.

Zehirlenme vakaları arttı! Tavuk pilav yerken dikkat! Uzmanlar bilinen yanlışı düzeltti: Meğer suçlu oymuş

UZUN SÜRE BEKTİLMEMELİ

Mikrobiyoloji Uzmanı Pervin Avcı, "Pilav özellikle pişirildikten sonra en geç 1-2 saat oda sıcaklığında uzun süre bırakılmadan buzdolabına koyulmalı." diyerek uyarılarda bulundu.

Zehirlenme vakaları arttı! Tavuk pilav yerken dikkat! Uzmanlar bilinen yanlışı düzeltti: Meğer suçlu oymuş

Uzman isim zehirlenme belirtilerinin genellikle birkaç saat içerisinde kusma, karın ağrısı ile kendisini gösterdiğini de söyledi.