Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, milli imkanlarla üretilen orta irtifa hava savunma füzesi Hisar'ın Aksaray'da başarıyla sonuçlanan test atışının ardından, "Güçlü savunma sistemlerine sahip olursak hiçbir ülkenin, ülkemize yan bakma durumu olamaz. Şuna inanıyorum ki biz yaparız ve hem de çok daha iyisini yaparız." dedi. .
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Işık, Kara Kuvvetleri Komutanlığının hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan proje kapsamında milli imkanlarla üretilen orta irtifa hava savunma füzesi Hisar'ın test atışına katılmak için askeri helikopterle Aksaray'a gitti.
Vali Aykut Pekmez tarafından karşılanan Bakan Işık, verilen brifingin ardından atışların yapılacağı alandaki test komuta kontrol merkezine geçti.
Burada Hisar'ın test atışını takip eden Bakan Işık, başarıyla gerçekleşen atışın ardından Türk mühendislerini alkışlayarak tebrik etti.
Komuta kontrol merkezine 11 kilometre uzaklıktaki füze atış alanını da inceleyen Fikri Işık, görevlilerle sohbet etti.