Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya paylaşımında Türkiye'de yaşanacak önemli bir iklim olayı hakkında dikkat çeken bilgi paylaştı. Ökten, Türkiye'nin El Nino etkisiyle birlikte bol yağışlı bir döneme adım atmaya başladığını ve bu durumun Haziran, Ağustos ve Eylül aylarında da devam edeceğini belirtti. Öte yandan bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün girilecek yeni yağışlı havanın yurdun genelini etkileyeceği ve 7 gün süreceği açıklandı.
El Nino'nun genellikle kuraklığa sebep olduğu bilinen bir fenomen olduğunu hatırlatan Kerem Ökten bu kez Türkiye'nin El Nino etkisi altında farklı bir hava durumu yaşayabileceğini belirtti.
Ökten son verilere göre kurak bir kış beklenirken, tam tersine yağışlı bir dönemin yaşanabileceğini söyledi.
El Nino etkisiyle ilgili beklentilerin aksine Türkiye'nin önümüzdeki 2.5 ayını kurak bir kış yerine tam tersine bir durumun bekleyebileceğini ifade etti.
Uzman isim Haziran, Ağustos ve Eylül aylarında ise bol yağışlı bir döneme girileceğini vurguladı.