Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı'da pişen 60 tarif

"Ramazan'ın ilk günü ne yemek pişirsem?" diye düşünenler için, Osmanlı'dan 60 tarif! Türkler, Orta Asya'dan başlayıp Anadolu'nun fethi ve devamında, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu ile devam eden süreçte her biri birbirinden çok farklı toplumlarla kültürel olarak etkileşime girdi. Bu etkileşim, iletişim ve alışveriş doğal olarak mutfaklara da yansıdı. Osmanlı İmparatorluğu günümüzde fiilen var olmasa da Osmanlı mutfak imparatorluğu dünyanın birçok mutfağında gerek teknikleri, gerek yemekleri, gerekse kültürü ile yaşamaya devam ediyor. İşte iftar tercihinize yardımcı olacak Osmanlı mutfağını süsleyen en özel 60 tarif!

author-1
takvim.com.tr
Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Kirde Kebabı : Kıtır yufka üzerinde yoğurt ve sebzeli dana kavurma

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Ekşili Lohusa Çorbası: Kuzu etli, yumurtalı lezzet ve şifa dolu bir çorba

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Vişneli yaprak sarma: Etli sarmaların kralı

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Hamsi Tava: Kızartılan hamsiler sirke ve sarımsak sosuyla servis ediliyordu

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Etli enginar dolması: Enginarın aroması ve kuzu etiyle şenlenen dolma

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Piruhi: Un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz içinden yapılan mantı benzeri bir yemektir.

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Hibeş: Tahin ve çeşitli baharatlarla hazırlanmış nohut ezmesi

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Kazandibi

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Kabak Kalyesi: Koyun eti, soğan pekmez ile sarımsak limon ve kabak ile lezzet buluyor

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Nemse Böreği: İçinde küçük küçük kesilmiş patlıcan, kabak, kıyma bulunan, görüntüsü baklavayı andıran lezzetli börek

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Susuz pilav: Kuzu eti, tereyağı , un ve sakızla yapılan nefis pilav

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Yoğurtlu Çorba: Yoğurt ve tavuk suyu ile hazırlanan çorba, ilave edilen un ile kıvamı artırılıyırodu.

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

İçli Köfte: Güneydoğu mutfağının vazgeçilmezi

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Zeytinyağlı iç baklalı enginar: Lezzeti yemeğin isminde gizli

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Mahmudiyye: Tarçın, karanfil ve kayısı ile lezzetlendirilmiş, Rezaki üzümlü ve bademli piliç yahnisi

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Karnıyarık: Lezzeti pilav ve cacık ile taçlandırılır

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Ciğer tavası: Una bulanmış ciğerler kimyon ve karabiber ile kızartılıyor üstüne limon sıkılarak servis ediliyordu

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Paça Böreği: Kuzu paçasıyla hazırlanır

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Düğün Çorbası: Sadece düğünlerin değil tüm davetlerin vazgeçilmezi

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Kavun Dolması

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Babaganuş: Yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanmış, közlenmiş patlıcan ve biberle hazırlanır

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Baklalı yaprak sarma: Tokat'ın en özel lezzetlerinden biri

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Tavuk Kebabı: Haşlanmış tavuğun üstüne soğan suyu ile seyretilmiş yoğurt sürülerek kızartılır, maydonozla servis edilir

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Vetrika: Kavrulmuş un hamur haline gelince ateşten alınır ve yumurtalar yedirilir. Küçük parçalara ayrılan yumurtalı hamur fırında pişirilir üstüne kıyma ya da peynir ile servis edilir

Ramazan iftar menüsü önerileri! Osmanlı’da pişen 60 tarif

Yoğurtlu Şalgam kızartması: Un ve yumurtaya batırılan şalgam zeytinyağda kızartılıyor