Hayatımızın ciddi bir kısmını oluşturuyorlar. Birbirimizi onlara göre değerlendiriyor, bir sonraki sezonun modasına göre hepsini yeniden şekillendiriyoruz. Peki, tüm bu giysi ve aksesuarlar aslında nereden geliyor?Hiçbir zaman demode olmayan çizmeler esasen savaş ayakkabısı olarak tasarlanmıştı.MÖ 1000 dolaylarında Asurlular tarafından icat edildiler.
Her dolabın vazgeçilmezi gömlek başlangıçta dizlerin altına dek uzanan ve belden kemerlenen bir giysiydi.
Her gün giysisi kot pantolonların varlığı için işçilere teşekkür etmeliyiz.Günümüzde dev bir endüstriye dönen blucin, ilk kez 1850´lerde Levi Strauss tarafından madenciler için dikildi.
Aziz Pantalone, başı vurulurken isminin vazgeçilmez bir giysiye verileceğini herhalde tahmin etmiyordu.Pantolonlar 18. yüzyılda hâlâ tam olarak gelişimini tamamlayamamış, kısa pantolonlar şeklinde üretiliyordu.
Günlük hayatımızın vazgeçilmez rahatlığı spor ayakkabılar, dünya sahnesine çıkmak için 1860´lı yıllarda Charles Goodyear´ın kauçuğun kükürtle sertleştiğini keşfetmesini bekledi.