Nar çiçeği şerbeti nasıl yapılır?
Faydaları saymakla bitmeyen nar çiçeğinden yapılan bu şerbeti sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Yüksek C vitamini kaynağı olan nar çiçeği şerbetinin pratik tarifini sizler için derledik.
Eskiden, geceden kaynatılıp sabaha kadar yaprakları içinde dinlendirilen nar çiçeği, daha sonra çay gibi şekerli ya da şekersiz içilirdi. Günümüzde Mısır çarşısında kurusunu alıp aynı usulle tüketme imkanınız vardır.
Malzemeler:
-5 çorba kaşığı nar çiçeği kurusu
-6 çorba kaşığı şeker
-7 su bardağı su
-yarım limon suyu
Yapılışı:
Nar çiçeğini suyla 15 dakika kaynatın, sonra bu suyu süzün, şekeri süzülmüş suya koyup biraz daha kaynatın. 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp altını kapatın. Soğutup sürahiye koyun, üzerine biraz dolmalık fıstıkla süsleyip servis yapın.
Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları/İstanbul'un 100 Lezzeti-Nilgün Tatlı