Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı "İstanbul Buluşması" için binlerce kişi Yenikapı'da toplandı.
"Evet Platformu"nca Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "İstanbul Buluşması"nda ilk olarak Binali Yıldırım konuşma yaptı daha sonra ise Erdoğan halka seslendi.
Alan, ellerinde Türk bayrakları ve "evet" yazılı flamalar taşıyan vatandaşlarla dolmaya başladı.
"Aşkımız memleket, millet için evet" sloganıyla düzenlenen buluşma için vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Anadolu ve Avrupa yakasından otobüs, Marmaray, metrobüs, metro ve deniz yoluyla Yenikapı Etkinlik Alanı'na geldi.
Ayrıca sanatçı Uğur Işılak "Evet diyoruz", Hanefi Söztutan "Demokrasi Marşı", Arif Nazım "Ayağa kalk İstanbul", "Evet diyeceğiz", Ceyhun Çelik "Tabii ki evet" ve Eşref Ziya Terzi "Karanlık bizi sevmiyor" adlı şarkı ve şiirleri seslendirdi.