Meteoroloji uzmanlarından gelen son değerlendirmelere göre, Pazar günü Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yağış bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul dahil Marmara ve Karadeniz'de yağmurun etkili olacağını ancak kuvvetli bir yağış söz konusu olmadığını belirtti. Öte yandan Batı Akdeniz'de fırtına uyarısı yapıldı. Peki sıcaklar ne zaman artacak? İşte merak edilen açıklamalar.
Hafif Yağmur ve Romantik Hava Marmara'da Hakim
Prof. Dr. Orhan Şen, "Pazar günü Marmara'da ve Karadeniz'de yağmur var fakat çok kuvvetli değil. Dışarı çıkmak için engel yok, hava gayet romantik. Biraz ıslanmak sorun teşkil etmez." diyerek vatandaşlara rahat bir gün geçirme çağrısında bulundu.
Ayrıca Güney Marmara ve Batı Akdeniz'de fırtına beklendiğini, diğer bölgelerde ise yağışın görülmeyeceğini aktardı. Bu bölgelerde sıcaklıkların artış göstereceğini de sözlerine ekledi.
Yaz Sıcakları Kapıda: İstanbul'da 20'sinden Sonra Hava Isınacak
Orhan Şen, hava sıcaklıkları ile ilgili kritik bir açıklama yaparak, "İstanbul'da ayın 20'sinden sonra yaz sıcaklıklarına doğru gidiyoruz." dedi.
Sıcaklıkların özellikle Güneydoğu Anadolu'da 40 dereceyi aşacağını ifade eden Şen, şunları ekledi:
Pazartesi günü yağışların sona ereceği, sadece Doğu Karadeniz'de hafif yağışların devam edeceği, çarşambadan sonra Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının belirgin şekilde artacağı öngörülüyor.