Kuşbaşılı taze fasulye yemeği nasıl yapılır?

Eskilerden günümüze kadar gelen sebze yemekleri arasında en sevilenlerden biri de kuşbaşılı taze fasulyedir. Etsiz de pişirilen taze fasulye zeytinyağlı yapılmaktadır. Et ile ayrı bir tat yansıtan taze fasulyenin araştırılan tarifini derledik.

Türk sofralarında sıkça rastladığımız kuşbaşılı taze fasulye yemeğinin lezzeti bir başkadır. Hem et hem de sebzenin gıdasını aynı anda veren ve birbirine çok yakışan kuşbaşılı taze fasulye çok sık pirişilmektedir. Hem lezzetli hem de yapılışı pratik olan kuşbaşılı taze fasulye yemeğinin tarifini sizlerle paylaştık.

Eskilerden günümüze kadar gelen sebze yemekleri arasında en sevilenlerden biri de kuşbaşılı taze fasulyedir. Etsiz de pişirilen taze fasulye zeytinyağlı yapılmaktadır. Et ile ayrı bir tat yansıtan taze fasulyenin araştırılan tarifini derledik.

Sebze yemeklerine 18. Yüzyıldan sonra İstanbul mutfağında sıkça rastlamaktayız. Etle yapılan sebze yemekleri de mutlaka öğünlerde yerini almıştır. Her türlü sebzeden etli, zeytinyağlı, börek, haşlama olarak çokça yararlanılmıştır.

Sebzelerden yapılan kalye ve boranilerin ayrı bir yeri olmuştur. İstanbul'da halkın ucuz sebze tüketebilmesi için devlet sebzeden çok az vergi almıştır. Yine o dönemler bostanların her semtte olması mevsimine göre çokça sebze yetişmesine imkan sağlamıştır.

O dönemlerde sebze satmak ayrı bir geçim kaynağı olarak ortaya çıkmıştır. Nedir de olsa sırtında sepetle zerzevat satan kişiler olmuştur. Fasulye ister taze ister kuru olan protein içermesi nedeniyle vücudumuza yarar sağlar.

DİĞER GALERİLER