Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülsen Uçarkuş, "Şu an Adalar'ın güneyi, Silivri aktivitesinin olduğu Kumburgaz fay kolu, üzerinde bir süredir aktivite olmadığı için kırılmasını beklediğimiz fay parçasıdır. Bu kısımlar üzerine dikkatle eğiliyoruz ve beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak" dedi.

Giriş Tarihi:
Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 1

İstanbul Teknik Üniversitesi'nce (İTÜ) 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin 20. yılında düzenlenen uluslararası deprem sempozyumu başladı.

Sempozyuma ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uçarkuş, amaçlarının Marmara Denizi'nde çalışan yerli ve yabancı bilim insanlarının 20 yıldaki bu çalışmalardan elde edilenleri ortaya koymak olduğunu söyledi.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 2

Uçarkuş, 26 Eylül'de Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından yine tüm dikkatlerin Marmara Denizi'ne yöneldiğini ifade ederek, 20 yıllık süreçte yerli ve yabancı bilim insanlarıyla gayretlerini birleştirdiklerini ve bu konuda araştırmalar yürüttüklerini anlattı.

Uçarkuş, "Şu an Adalar'ın güneyi, Silivri aktivitesinin olduğu Kumburgaz fay kolu, üzerinde bir süredir aktivite olmadığı için kırılmasını beklediğimiz fay parçasıdır. Bu kısımlar üzerine dikkatle eğiliyoruz ve beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak." diye konuştu.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 3

Dünyanın hiçbir yerinde depreme ilişkin tarih verilemeyeceğini dile getiren Uçarkuş, "Kuzey Anadolu Fayı'nda 1939'dan beri 3 ay ile 30 yıl arasında bir yer kırılıyor, sonra öbür yeri kırıyor. Bizim 8 depremimiz var böyle doğudan batıya göç eden. Bu göçün son depremi 99 depremleri. 3 ay ile 30 yıl arasında yine Marmara Denizi'nin içinde diğer kısmının kırılmasını bekliyoruz.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 4

Ama bu yüzde65'likbir yüzdeyle verilmişti o zaman. Şimdi 20 yılı geride bıraktık, bu 20 yılın sonunda uzun zamandır deprem olmamış, bir 5,8'likbiraktiviteolduKumburgazfay kol üzerinde. Dolayısıyla buna dikkat çektik. Bunların hepsini bu bilimselçalıştaydadeğerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 5

"TÜRKİYE OLARAK TEKNOLOJİMİZİ DE ARTIRDIK"

Gülsen Uçarkuş, Türkiye'nin bu konudaki teknolojik alt yapısına da değinerek, "Biz şu an Türkiye olarak teknolojimizi de artırdık. Ulaşamayacağımız bir şey olduğunu zannetmiyorum." dedi.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 6

Bir gazetecinin sorusu üzerine, küçük büyüklükteki depremlerin, oluşacak depremde enerji düşürüp düşürmediğine yönelik tartışmalara da değinenUçarkuş, "5,8'inenerjisiyle 7,2'ninarasında 20-25 fark var oluyor. Dolayısıyla. 5,8'likbir deprem kendi çapında bir enerji boşaltsa da fayın uzunluğu belli ve o fay kırıldığı zaman çıkacağı büyüklük de belli olduğu için onu boşaltmış olarak algılanmıyor bizim için. 5,8'likdepremle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bununla kesin bir sonuç söyleyemeyiz. Ama bu kırılmasını ve uzun zamandır da sessiz olan bu fayın üzerinde olduğu için şimdi dikkatimizi bu alana verdik." değerlendirmesinde bulundu.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 7

İstanbul'daki deprem sonrası gözler yeniden deprem kahini Frank Hoogerbeets'e çevrildi. İstanbul, 26 Eylül'deki 5,8'lik depremin ardından dün yeniden sallandı. İstanbul'daki depremlerin ardından Frank Hoogerbeets gündeme oturdu.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 8

AKDENİZ DEPREMİNİN ARDINDAN PAYLAŞTILAR! TÜRKİYE'DE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE…

Bugün Akdeniz – Ege bölgesinde yaşanan depremin ardından bu görseli paylaşan şirket, Türkiye'de kısa vadede 7 büyüklüğünde deprem beklenmediğini belirtti.

Öte yandan bir diğer Hollandalı deprem uzmanı olan Hoogerbeets geçtiğimiz günlerde Türkçe tweet atarak konuyla ilgili rahatlatan açıklamalarda bulunmuştu. İşte Hoogerbeets'in o sözleri;

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 9

Hoogerbeets ilk Türkçe gönderi olarak şu paylaşımda bulundu:

Lütfen deprem yerlerini tahmin edebileceğimiz izlenimini edinmeyin. Yapamayız! Genel olarak gezegene uygulanan kritik zaman dilimlerini izole etme çabasıyla belirli gezegen geometrisine odaklanıyoruz, böylece deprem eğilimli bir bölgedeyseniz yüksek alarmda kalabilirsiniz.

Bu paylaşımın ardından bir Türkçe paylaşımda daha bulundu ve rahatlatan açıklamayı yaptı.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 10

Hoogerbeets:

"İstanbul'daki sevgili dostlar, lütfen rahatlayın. Dünyada Ocak ayından bu yana 200'den fazla M 5.7 deprem yaşandı. Bunlardan sadece 3'ü Türkiye'de meydana geldi. Her 5-6 büyüklüğünde deprem için hayatınızı bekleyemezsiniz. Farkında olmak güzel, ama hayatını yaşa."

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 11

YENİDEN AHABER'E KONUŞTU

Yaptığı tahminler ile ünlenen ve 'deprem kahini' olarak anılan Frank Hoogerbeets, önceki tahminlerinin doğru çıkması ile çok konuşulmuştu. Türkiye'nin risk altındaki bölgelerden biri olduğunu sürekli vurgulayan Hoogerbeets, özellikle İstanbul Depremi konusunda Türkiye'yi uyarıyordu.

Salı günü yaşanan 4.7 ve dün meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremlerin ardından Hollandalı Frank Hoogerbeets, A Haber'e konuştu.

''6 veya 7 büyüklüğünde depremler olabilir''
Hoogerbeets, ''Dün baktığımızda 4.9 oldu bugün baktığımızda ise 5.7 şiddetinde oldu. Bu kesinlikle daha da şiddetlenecek gibi görünüyor. Bir açıdan baktığınızda gerçekten şanslı hissedebiliriz kendimizi, çünkü bu bizim için bir uyarı niteliğinde. Bunu söylemek oldukça güç. Belki önümüzde 6 veya 7 büyüklüğünde depremler olabilir. Ama bu 1 yıl da 10 yıl da alabilir.'' dedi.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 12

Diğer konumlarla ilgili olarak ne söyleyebilirsiniz? Özellikle bölgeyle ilgili olarak, diğer bölgeleri de tetikleyecek mi?
Evet kesinlikle bu olabilir, gerçekleşebilir. Bundan 20 yıl önce İstanbul'da bunun gerçekleştiğini biliyoruz. İstanbul'un batısına baktığımızda burada depremlerin kayıtlara geçtiğini görüyoruz. Önümüzdeki büyük ölçekli bir depremin İstanbul'un batı kısmında olacağını öngörebiliriz.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 13

Büyük bir deprem bekliyor
Marmara Denizi'nde 20 yıldır küçük depremler olduğunun altını çizen Hoogerbeets, İstanbul'un Batı yakasında büyük bir deprem beklediğini söyledi.

"7'yi bulabilecek bir deprem o bölgede olursa buna kimse şaşırmasın"
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4.7'lik depremin ardından Hoogerbeets, şu ifadeleri kullanmıştı;

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 14

KEHANETİ YİNE TUTTU

Önceki gün uyarılarda bulunan Frank Hoogerbeets'in kehaneti, 5.8'lik İstanbul depremi ile tuttu. Frank Hoogerbeets önceki gün Ahaber'e açıklamalarda bulunmuştu.

Dünyanın en ünlü deprem tahmincilerinden biri olan Frank Hoogerbeets, İstanbul'da yaşanan son depremin ardından açıklamalarda bulundu. Hoogerbeets 'İstanbullular tetikte olun!' dedi. İşte yeni nesil deprem kahinin o açıklamaları.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 15

'BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ OLABİLİR'

Özellikle İstanbulluları uyaran Frank Hoogerbeets: 'Eğer İstanbuldaysanız, her an tetikte olun ve bir deprem planınız olsun.' dedi ve ekledi 'İstanbul gibi kritik bir bölgedeyseniz bu çok önemli. Marmara Bölgesinde her an gizli bir alarm durumu mevcut. Çünkü her an büyük bir deprem olabilir. Bunun herkes farkında. Bu deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir...

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 16

Hatta en kötü senaryoya göre büyüklüğü 7'yi ve 8'i de bulabilir. Fakat son yaşanılan gibi küçük depremlerde olabilir.'

Peki İstanbul'da yaşanan son deprem ne anlama geliyor. Frank Hoogerbeets bu soruyu da yanıtladı:

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 17

'Bu depremler baskının büyüdüğüne işaret ediyor. Bir sonrakinin ne zaman olacağını hesaplamak çok zor. Özellikle Türkiye ve Yunanistan arasındaki adalar bölgesinde tüm işaretlere baktığımda büyük bir deprem bekleniyor. Fakat zamanını hesaplamak bu noktada çok zor. Bu durumda ekstra alarmda olmalıyız.' dedi.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 18

HOOGERBEETS ANKARA'YI DA UYARDI

Deprem İstanbul'da yaşandı ancak Frank Hoogerbeets Ankara'yı da uyarılar arasına ekledi. Hoogerbeets:'Türkiye'de bir deprem gerçekleşecek olursa Türkiye ile Yunanistan arasındaki bölgede kısa zamanda 6-7 büyüklüğünde beklenir...

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 19

Aynı zamanda Türkiye'nin kuzey bölgeleri daha büyük tehlike altında. Özellikle arada kilometrelerce mesafe bulunsa da kuzey bölgeye yakın olduğu için İstanbul'dan ziyade depremAnkara'yıvurabilir.'

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 20

WEB SİTESİNDEN YENİ UYARILARDA BULUNDU

Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, tahminlerini yayınladığı internet sitesinde yeni bir uyarıda bulundu.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 21

17 Eylül'den bu yana ABD'nin Hawaii Adası'nda sismik faaliyetlerin azalmaya başladığına dikkat çeken Hoogerbeets, bu hareketin 6 ve üzeri büyüklüğünde bir depremin habercisi olabileceğini söyledi.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 22

Dünya'nın Mars ve Neptün ile hizalanma hattına yakın bir konumda olduğunu belirten Hoogerbeets, bu durumun 17 Eylül'deki Ay pozisyonu ile beraber kritik bir seviye anlamı taşıdığını ifade etti.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 23

Ay'ın 17 Eylül'deki evresinin yanı sıra 21 Eylül'deki evresinin de dikkate alınması gerektiğini ifade eden Hoogerbeets, bu durumun 6 ila 7 büyüklüğünde bir deprem anlamı taşıdığını açıkladı.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 24

Hoogerbeets'in önümüzdeki süreçte 6 ve üzeri büyüklüğünde depremlerin olabileceği uyarısı dikkat çekti.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 25

BULGAR KAHİN BİR DEPREMİ ÖNGÖRDÜ

2004'te Hint Okyanusu'nda meydana gelen deprem ve tsunamide 230 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği doğa felaketinin bir benzerinin Asya'da yaşanacağını söyleyen Baba Vanga'nın kehanetleri bunlarla da bitmedi.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 26

Bulgar Kahin Baba Vanga, dünyada büyük bir deprem beklendiğini iddia eden kahinlerden biri.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 27

NOSTRADAMUS HEDEF OLARAK DİREKT TÜRKİYE'Yİ GÖSTERİYOR

Baba Vanga gibi yakından takip edilen ve tüm dünyanın söylediklerine göre önlem alınmaya çalıştığı kahinlerden biri olan Nostradamus 2019 kehanetleri ortaya çıktı. Nostradamus'un 2019 kehanetleri arasında en çok dikkat çeken ise Türkiye ile ilgili olanlar oldu. Nostradamus'un 2019 kehanetlerine göre Türkiye ile Yunanistan arasında savaş çıkacak, ölümcül depremler meydana gelecek.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 28

Nostradamus'un söylediklerine bu denli kulak verilmesinin nedeni ise yaptığı tahminlerden bazılarının önceden gerçekleşmiş olması. Ünlü kahin Nostradamus'un Türkiye ile ilgili kehanetleri Yüzyıllar isimli kitabındaki bölümlerin yeniden okunmaya başlanmasıyla ortaya çıktı. Bunlardan en dikkat çekeni ise son günlerde Türkiye'nin gündeminde olan deprem ile ilgili olanlar oldu.

GÜNEY ASYA'DAN SONRA TÜRKİYE'DE DEPREM OLACAK

Endonezya'da meydana gelen depremler sonrası uzmanlar 'kehanet doğru mu olacak' tartışması başladı. Ancak kehanetler İngiliz uzmanları ikiye bölmüş durumda. Zira uzmanlar depremlerle ilgili Nostradamus'un Yüzyıllar adlı kitabındaki bölümleri farklı şekillerde yorumluyorlar.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 29

Deprem olacağı kehanetine karşı çıkan bir isim Fransız uzman Fontbrune. Fontrune'ye göre Nostradamus'ın deprem kehaneti çoktan gerçekleşti. Kitabın üçüncü cildindeki Türkiye depremi kehaneti Gölcük depremiydi ve yeni bir deprem olmayacak. Ancak kehaneti farklı yorumlayanlar için durum daha korkutucu. Bir dizi uzmana göre Nostradamus'un kehaneti henüz gerçekleşmedi yakın bir gelecekte bir deprem olacak.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 30

Nostradamus'un kehanetleri sadece Türkiye ile sınırlı değil. İşte Nostradamus'un tüm kehanetleri.

Dünyaca ünlü Fransız kahin Nostradamus 1566 yılında yaşamını yitirdi.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 31

Hitler'in yükselişini ve 11 Eylül saldırıları gibi çok sayıda önemli gelişmeyi doğru tahmin ettiği söylenen Nostradamus'un geleceğe dair öngörüleri merakla takip ediliyor.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 32

Nostradamus'a göre 2046 yılına kadar Dünya üzerinde kaos ve husursuzluk hakim olacak.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 33

Ünlü kahinin 2019 yılı kehanetleri ise şunlar:

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 34

Orta Doğu'da terör ve aşırıcılık hat safhaya ulaşacak.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 35

Dünya liderleri iklim değişikliği için bir araya gelecek.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 36

Bilim insanları, insanların 200 yıl yaşamasına imkan sunacak yeni bir ilaç geliştirecek.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 37

ABD'de çok şiddetli bir deprem meydana gelecek.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 38

Nostradamus'un insanların hayvanlarla konuşabilmesini sağlayacak ilginç bir kehaneti de bulunuyor.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 39

Çok sayıda uzman, Nostradamus'un kehanetlerinin genel olarak doğru çıkmadığını söylüyor.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 40

BABA VANGA'NIN 2019 KEHANETLERİ

Bulgaristan'ın küçük bir köyünden çıkıp, söyledikleri ile dünyayı etkileyen bir kadın. Ne dediyse çıkan ve dedikleri doğru olmaya devam ederse sonumuzun pek hayırlı olmayacağı açık olan bir kadın, Baba Vanga. Bu zamana kadar kehanetlerinin yüzde 85'nin tuttuğu belirtiliyor.

Şimdiye kadar 11 Eylül saldırıları, Prenses Diana'nın ölümü, Arap Baharı DEAŞ ve Brexit gibi bir çok konuda yaptığı kehanetler çıkmıştı.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 41

2019 İÇİN KEHANETLERİ DÜNYAYI SALLAYACAK

Gözleri görmeyen ünlü kahin Baba Vanga'nın 2019 yılına dair tahminleri ortaya çıktı. Baba Vanga'nın 2019 kehanetleri, dünyanın kelimenin tam manasıyla kaynayacağını gösteriyor.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 42

BABA VANGA'NIN 2019 KEHANETLERİ

Gözleri görmeyen Bulgar kahin, yeni yılda mega tsunami bekliyor.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 43

2004 yılında 230 binden fazla insanı öldüren tsunamiyi bilen Balkanların Nostradamus'u, yeni tsunami dalgalarının da Asya'yı vuracağını söylüyor.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 44

Baba Vanga, Rusya'ya bir meteor düşeceğini tahmin ediyor.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 45

Rusya lideri Vladimir Putin, bir suikaste hedef olacak.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 46

Putin'in yanında çalışan güvenlik ekibi içerisinden denenecek suikast başarısız olacak.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 47

Kör kahinin bir diğer ürküten tahmini, Avrupa'nın ekonomik çöküşü oldu.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 48

Baba Vanga, ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın gizemli bir hastalığa yakalanacağını söylüyor.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 49

Hastalık sonunda Trump beyin travması geçirecek ve artık kulakları duymayacak.

Korkutan deprem için yer gösterdi: Beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak - 50

Baba Vanga 1996 yılında hayatını kaybetse de, gelecekle ilgili öngörüleri takip ediliyor.