Koronavirüs salgını sonrası başlayan normalleşme dönemi ile birlikte kapatılan kafe ve restoranlar yeniden hizmet vermeye başladı. İşletmelerde salgına karşı önlemler alınırken, masalar 2 kişi oturacak şekilde düzenlendi.
Restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçesi işletmecileri sabah erken saatlerde iş yerlerine gelerek dükkanlarını temizledi. Daha sonra dezenfekte ettikleri işletmelerinde uzun bir aranın ardından müşterilerini beklemeye başladı.
Lokanta işletmecisi İdris Kerimler, yaptığı açıklamada, uzun süren ayrılığın ardından tekrar dükkanlarını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Sabah erkenden gelerek iş yerlerini temizlediklerini anlatan Kerimler, "Temizliğimizi yaptık, lokantanın her yerini dezenfekte yaptık. Masaları sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde düzenledik. Müşterilerimize hizmet vermeye başladık" dedi.