Kelle paça çorbasının faydaları nelerdir? Pratik kelle paça çorbası tarifi
Kelle paça çorbasının besleyici özelliği dillere destandır. İçerisindeki vitamin ve minerallerle özellikle hastalık dönemlerinde bağışıklığı kuvvetlendirmek için tüketilir. Peki kelle paça çorbası nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
KELLE PAÇA ÇORBASI YAPIMI
Malzemeler:
-4 adet temizlenmiş paça
-1 adet kemikleri çıkartılmış koyun kellesi
-10 tane kadar tane karabiber
-3-4 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
-2-3 adet limon suyu
-yeterince tuz
-15 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle temizlenmiş ve yıkanmış kelle paçayı geniş bir tencereye koyun, üzerine soğuk su ilave edin, kaynatın. Kaynadıkça üzerinde biriken köpükleri alın. Güzelce pişince kemik parçalarının yemeğe girmemesi için suyu ince bir kevgirden geçirerek başka bir tencereye aktarın. Daha sonra soğuyan paça ve kellenin etlerini ayıklayıp tenceredeki suyunun içine koyun.
Ayrı bir yerde tereyağını eritin, sarımsağı soteleyin, daha sonra çorbayı ilave edin. Çorba ile bu sosu bir taşım kaynatıp altını kapatın, tuzu yetersizse tuz ilave edin. Servis yaparken üzerine pul biber serpin ve isteyene limon suyunu da koyarak servis yapın.
Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları/İstanbul'un 100 Lezzeti-Nilgün Tatlı