1
Ahududu
Güçlü bir cephanelik gibidir. Protein, karbonhidrat, selüloz, provitamin A, vitamin C, elma ve limon asidi, sepi maddeler, eterik yağ, vitamin P, kalsiyum, mağnezyum, fosfor, demir, mangan ve bakır bileşimi asidler, pürinli maddeler, reletin içerir. Tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.Yapraklarının usaresi (özü) terletir ve idrar söktürür.Bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Kabızlığı giderir. Ateşi düşürür. Vücuda dinçlik verir.
2
Ahududu
Ahududu suyu: Böbrek ve safra kesesi taşlarına, nikriz hastalığına çok faydalıdır. Boğaz, Bademcik ve göz iltihaplarına iyi gelir. Göz iltihaplanmalarında suyuyla pansuman yapıldığında faydası vardır.
3
Papaya
Papaya C vitamini açısından zengindir. A ve E vitaminleri barındırması nedeniyle, kalp hastalığı ve kolon kanserine karşı koruma iki güçlü antioksidan için iyi bir kaynaktır. Düzenli yendiği takdirde kabızlığa, kanayan basur ve kronik ishale iyi gelir. Papaya enerji veren bir besin olması sebebiyle gelişmekte olan çocuklar, hamile ve emziren bayanlar için mükemmel bir kuvvet deposudur.