Evinizde yoksa üzülmeyin! Airfryer'in zararları ortaya çıktı! O da masum değil...
Airfryer zararları en sık aratılanlar arasında yer alıyor. Son zamanlarda mutfakların vazgeçilmezi olan Airfryer'in sağlıklı olup olmadığı gündem oldu. Yiyecekleri sıcak hava ile pişiren fritözün daha az yağ kullanımı istediği için halk arasında daha sağlıklı olduğu düşünülüyor. Özellikle hava sıcaklıklarının düşmesi ve doğalgaz faturalarında yaşanan artış sonrası yemek pişirilirken Airfryer mutfakta daha sık tercih edilmeye başladı. İşte airfryer kullanmamamanız için nedenler...
AİRFRYER'LARIN BİLİNMEYEN ZARARLARI
Tam olarak netleşmeyen bir durum olarak airfyer kullanmak derin yağda kızartma yapmaktan biraz daha sağlıklı gibi duruyor. Ancak beraberinde getirdiği bazı riskler de yer alıyor.
Yiyecekleri airfryer gibi aletlerle yüksek sıcaklıklarda pişirmek akrilamid, heterosiklik aminler ve polisiklik aromatik hidrokarbonlar gibi zararlı bileşiklerin oluşmasına neden olabilir.
Airfryer'da pişirilen yiyeceklerin içi pişmemiş veya çiğ kalabilir, havuç veya fasulye gibi bazı yiyecekler için zararlı olmasa da çiğ/pişmemiş et gıda zehirlenmesi, ishal, mide ağrısı vb. gibi ciddi sorunlara yol açabilir.
AİRFRYER FAYDALARI
Kızarmış yiyecekleri daha sağlıklı bir şekilde üretiyorlar : Çok az yağ kullanacak şekilde veya hiç yağ kullanmayacak şekilde tasarlandıkları göz önüne alındığında, fritöze veya hatta bir fırına kıyasla daha sağlıklı bir şekilde oluşturabilirler.
Başka hiçbir yöntemde olmadığı kadar çıtırlık elde edersiniz: Çoğumuz hava fritözlerimizi ürettikleri leziz, çıtır yiyeceklerden dolayı severiz - patates kızartması, tavuk veya balık. İşte bu nedenle fritöz kullanmanın ana faydalarından biri, cihazın oluşturduğu yiyeceklerdir.