İlk yarıyılının sonuna yaklaşırken okullarda devamsızlık affının gelip gelmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Öğrenciler ve veliler devamsızlık nedeniyle yaşanabilecek olumsuz durumları önlemek için bir düzenleme olup olmayacağını sorguluyor. Bu noktada Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den önemli açıklamalar geldi.
Bakan Tekin'den Net Cevap: Devamsızlık Affı Yok
Geçtiğimiz haftalarda konuya dair değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Tekin, devamsızlık ve sınıf tekrarıyla ilgili herhangi bir af düzenlemesi yapılmasının gündemde olmadığını söyledi.
Bakan Tekin, açıklamasında, "Hala 'bakanlık af yapar' beklentisiyle devamsızlık yapan öğrenciler olduğunu düşünüyorum. Devamsızlık ve sınıf tekrarıyla ilgili bir af gündemimizde yok," ifadelerini kullandı. Bakanın bu açıklaması, öğrencilerin devamsızlık affı beklentilerini sona erdirdi.
Devamsızlık Yönetmeliği ve Uygulamalar
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılında yayımladığı yönetmeliğe göre, devamsızlık süresi, eğitim yılı boyunca geçerli ve birinci dönemdeki devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmıyor.
Devamsızlıkla ilgili düzenlemelere göre, bir öğrenci, özürsüz olarak 10 gün ve toplamda 30 gün devamsızlık yaparsa başarısız sayılacak ve bu durum yazılı olarak velilere bildirilecek.